Alpesi sí: Leitgeb Richard vk-pontokat akar szerezni Magyarországnak

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.22. 10:32
null
Az idén honosított osztrák Leitgeb Richard célja a közelgő alpesi sí világkupaszezon előtt, hogy rendszeresen pontokat szerezzen Magyarországnak, amelyet büszkén képvisel.

MÁR TANUL MAGYARUL Leitgeb Richard, aki a Magyar Síszövetség sajtótájékoztatóján egy-két magyar szó után angolul folytatta bemutatkozó beszédét. A 30 éves osztrák síző először nyilatkozott a médiának azóta, hogy hazánk szövetsége honosíttatta őt.

„Mindenképpen profiként akartam folytatni. Olyan helyen nőttem fel, ahol rengeteg magyar megfordult, így sokan a barátaim lettek, és van közöttük, aki a szövetségnél dolgozott – fogalmazott a versenyző. – Ausztriában egy ideig minden a terv szerint haladt, mindig a leggyorsabb akartam lenni, de egy idő után a helyi szövetség már nem tudott olyan versenyindulási lehetőségeket biztosítani, amelyeknek köszönhetően fejlődhettem és a legmagasabb szinten versenyezhettem volna. Engedélyt adtak rá, hogy más nemzet színeiben folytassam, és ezután kérdeztem rá a lehetőségre a magyaroknál, majd elindult a honosítási folyamat.”

Leitgeb korábban már szerepelt a világkupában, Ausztriában viszont a kiélezett konkurenciaharc miatt nem tudott megragadni a legjobbak mezőnyében. Eredményei és pontszámai ugyanakkor feljogosítják rá, hogy magyar színekben indulhasson, így a hétvégén kezdődő vk-idényben többször is láthatjuk majd a technikai számokban. Célja, hogy pontokat szerezzen.

„Nemrég megnyertem a Dél-Amerika-kupát, ez volt az első alkalom, hogy a magyar színeket képviseltem, amire büszke vagyok, különleges élmény volt – tette hozzá. – Nem csupán részt akarok venni a versenyeken, a legjobb harmincba szeretnék kerülni, ami nagyon sokat jelentene nekem és a magyar szövetségnek is.”

Osztrák színekben a pontszerzés nem sikerült Leitgebnek, de elmondta, akkor a magas rajtszámai miatt kevésbé jó körülmények között tudott csak próbálkozni. Most viszont igazán felkészültnek érzi magát, és úgy véli, megvan benne, ami a top 30-as helyezések eléréséhez kell.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik