A Leverkusen lemondott Xabi Alonsóról, már az utódját keresik – sajtóhír

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.22. 08:53
Minden jel arra utal, hogy Xabi Alonso az idény végén elköszön a Leverkusentől (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen vezetősége már azon dolgozik, hogy megtalálja a jelenlegi vezetőedző, Xabi Alonso utódját – írta meg a madridi AS a német Sky Sportra hivatkozva.

A forrás szerint a Bundesliga címvédője már feladta a reményt, és lélekben már felkészült arra, hogy a sikerkovács Xabi Alonso az idény végeztével elhagyja a csapatot. A német Sky Sport úgy tudja, a spanyol szakember előtt jelenleg két lehetőség van, amelyekkel nem tud versenyezni a Leverkusen: vagy a Manchester City, vagy a Real Madrid vezetőedzője lesz a 2025–2026-os idénytől. Előbbi lehetőség akkor jöhet szóba, amennyiben Pep Guardiola nem hosszabbítja meg szerződését az angol bajnokkal, utóbbi pedig akkor, ha Carlo Ancelottival a következő idényben már nem számolnak a „királyiaknál.”

Azt viszont cikkében leszögezte a Sky, hogy a Liverpool FC egyelőre nem jöhet szóba Xabi Alonsónál, annak ellenére sem, hogy 2004 és 2009 között a klub labdarúgója és a szurkolók egyik nagy kedvence volt, és korábban – igaz, még Arne Slot kinevezése előtt – sokan hosszú távon benne látták a Liverpool következő menedzserét.

A Sky úgy értesült, hogy felkészülve Xabi Alonso távozására, a Bayer Leverkusen már el is kezdte keresni a spanyol tréner utódját. A potenciális jelöltek között eddig két szakember neve merült fel komolyabban: az egyik Sebastian Hoeness, aki jelenleg a VfB Stuttgartot irányítja és jó munkát végez, a másik pedig Sandro Wagner, aki Julian Nagelsmann segítője a német válogatottnál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik