Sebestyén Júlia negyedik a rövidprogram után

Vágólapra másolva!
2007.01.26. 19:15
A 2004-ben Budapesten aranyérmes Sebestyén Júlia a negyedik helyen zárt a rövidprogramban, így a folytatásban is harcban lesz az éremért a varsói műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. A viadal másik résztvevője, Pavuk Viktória ellenben egy rontás miatt csak a 21. helyen áll, pedig ennél többre lenne képes, igaz ő is javíthat a hétvégén.
Sebestyén Júlia forgásai parádésan sikerültek
Reuters
Sebestyén Júlia forgásai parádésan sikerültek
Sebestyén Júlia forgásai parádésan sikerültek
Reuters
Sebestyén Júlia forgásai parádésan sikerültek

Sebestyén jól szerepelt pénteken késő délután, noha egy hiba azért becsúszott programjába. A kombináció első ugrásának számító tripla Lutz helyett csak duplára volt képes, de utána ismét remekelt. Lépéssora és forgásai szép látványt nyújtottak, s ezt a pontozók is honorálták. A magyar klasszis hátránya kevesebb mint egy pont a már dobogós pozícióban lévő grúz Jelena Gedenasvilivel szemben.

Az élen a svájci Sarah Meier (60,49) áll, előnye minimális az olasz Carolina Kostnerrel (60,46) szemben.

Pavuk Viktória Budapesten még 4. volt, így számára bizonyosan csalódást jelent a halvány bemutatkozás. Programja elején a tripla Lutzból letette a kezét, s ezt súlyosan „büntették” a pontozók. Szombaton a szabadkorcsolyázásban javíthat.

A magyarok számára balszerencsésen kezdődött a nap, ugyanis a jégtáncban hetedik helyen álló Hoffmann Nóra, Elek Attila párosnak vissza kellett lépnie. A kettős férfi tagja ugyanis a délelőtti edzésen elesett, s fel sem tudott kelni, annyira fájt a bokája. Az orvosok szerint valószínűleg eltört valamelyik csontja, s lábát már be is gipszelték.

A jégtáncosok kűrje 18.30 órakor kezdődött.
A kettős az originalra például még soha nem kapott ilyen magas pontszámot, így az előkelő hetedik helyről várta a folytatást. Hoffmannék legjobb Eb-szereplése eddig a 10. hely volt (2005).

Így is van magyar egység a pénteki kűr során, Elek Attila öccse, György Nagy Zsuzsannával lép jégre, ők jelenleg a 21. helyen állnak.

MŰKORCSOLYA ÉS JÉGTÁNC EURÓPA-BAJNOKSÁG, NŐK, ÁLLÁS A RÖVIDPROGRAM UTÁN

  • 1. Sarah Meier (svájci) 60,49 pont
  • 2. Carolina Kostner (olasz) 60,46
  • 3. Jelena Gedenasvili (grúz) 54,62
  • 4. Sebestyén Júlia 53,87
  • ...21. Pavuk Viktória 39,45
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik