FTC: több mint 40 év után ismét van műkorcsolya, Sebestyén Júlia a szakosztályvezető

Vágólapra másolva!
2023.10.13. 11:41
null
Sebestyén Júlia az FTC-ben (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/korcsolya/korcsolya/hirek/tobb-mint-40-ev-utan-ismet-mukorcsolya-a-fradiban" target="_blank">fradi.hu</a>)
Sebestyén Júlia és válogatott műkorcsolyázó tanítványai az FTC-ben folytatják. A műkorcsolya 1982-ig működött a klubban, most több mint 40 év után, 2023-ban szintén újjáalakul – olvasható a fradi.hu közleményében.

 

A pontozásos ágazat műkorcsolya-szakosztályának vezetője Sebestyén Júlia lett, aki kilencszer nyert magyar bajnokságot, négyszer szerepelt olimpián, legjobb eredményét pedig 2004-ben érte el, amikor a budapesti Európa-bajnokságon egyéniben aranyérmes lett. Ő volt a sportág első női magyar Eb-győztese – hívta fel a figyelmet a fradi.hu.

Több mint tíz éve saját klubjában, a Sebestyén KSE-ben edzette a fiatalokat, akik közül több utánpótlás és felnőtt válogatott sportoló is kikerült. Sebestyén Júlia most teljes csapatával, 18 fővel érkezett a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

„Nagy megtiszteltetés és nagy öröm, hogy a Fradi család tagjai lettünk – idézte Sebestyén Júliát a klub honlapja. – Az elmúlt időszakban kiemelkedő eredményeket értünk el tanítványaimmal. Itt azonban nem szerettünk volna megállni, tovább akartunk fejlődni, ehhez azonban nagy lépés és profi háttér kell. Ezt a profi hátteret biztosítja nekünk a Ferencváros!”

„A Ferencvárosi Torna Clubban évtizedes hagyományai vannak a műkorcsolyának, öröm és büszkeség, hogy ezt a szép hagyományt most folytatni tudjuk. Fiatal, tehetséges sportolók csatlakoztak hozzánk, akik nemzetközi versenyeken is bizonyítottak már, itt pedig minden adott lesz ahhoz, hogy tovább fejlődjenek” – mondta Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke.

Sebestyén Júlia és csapata a hétvégén, a péntektől vasárnapig a Vasas Jégcentrumban rendezett Budapest Trophy 2023 nemzetközi versenyen már ferencvárosi színekben indul.

Korábban, májusban beszámoltunk róla, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) fegyelmi eljárást indított Sebestyén Júliával szemben, miután a szülők egy csoportja szerint az Európa-bajnok lelkileg és fizikailag is bántalmazta gyermekeiket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik