Völgyvidéken és hegygerincen át...: Rubin-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.11.03. 17:11
Ha a "fehérek partvidékéig" nem is kell elmennünk, és "kozák atamánok" támadásaira sem kell számítanunk a pályán, akkor is igaz, hogy nem...

Ha a "fehérek partvidékéig" nem is kell elmennünk, és "kozák atamánok" támadásaira sem kell számítanunk a pályán, akkor is igaz, hogy nem igazán találunk olyan csapatot Európában amely nyugodt szívvel utazna Kazanyba. (Hmmm... lehet, hogy az "Amuri partizánok dala" mára már nem olyan referencia amit mindenki ismer... egyrészt: hálistennek, másrészt: a nóta maga nagyon fülbemászó.) Ha jól emlékszem a Barcelona sem tudott itt nyerni két próbálkozásból - de a zsozés Inter is csak 1-1-et tudott itt elérni amikor megnyerték a BL-t. Az iksz nagyon megfelelne nekünk - persze a hátralévő meccseinket figyelembe véve a vereséggel sem kerülne veszélybe a továbbjutásunk. De mégis illene veretlenül letudni a csoportkört.Ha a "fehérek partvidékéig" nem is kell elmennünk, és "kozák atamánok" támadásaira sem kell számítanunk a pályán, akkor is igaz, hogy nem igazán találunk olyan csapatot Európában amely nyugodt szívvel utazna Kazanyba. (Hmmm... lehet, hogy az "Amuri partizánok dala" mára már nem olyan referencia amit mindenki ismer... egyrészt: hálistennek, másrészt: a nóta maga nagyon fülbemászó.) Ha jól emlékszem a Barcelona sem tudott itt nyerni két próbálkozásból - de a zsozés Inter is csak 1-1-et tudott itt elérni amikor megnyerték a BL-t. Az iksz nagyon megfelelne nekünk - persze a hátralévő meccseinket figyelembe véve a vereséggel sem kerülne veszélybe a továbbjutásunk. De mégis illene veretlenül letudni a csoportkört.

JOBBULÁST!

Az első fontos hír: Harry jól van a sikeres szívműtétje után. Mi is küldünk neki egy ölelést a'la vdV. A játékosokat is meglepte az operáció híre, gondolom a klub és Redknapp sem tartotta hasznosnak, ha ez is a srácok fejében jár játék közben. Nem kell azonban megijedni, rutinbeavatkozásról volt szó, 48 órán belül el is hagyhatja a kórházat, és a Fulham ellen már minden bizonnyal újra ott lesz Droopy a padon. Szerintem csak ki akart bújni a tatárföldi utazás alól... Nem volt ilyen szerencsés Pienaar és Gallas - akik immár sokadszor épültek fel a nyáron összeszedett sérülésükből, de most talán már valóban pályára is léphetnek. Végülis olyan nagyon nem fognak fázni Kazanyban - fagypont körüli hőmérsékletet jósolnak estére, az eső esélye pedig cirka 40%. (Forrás: weather.com)

Nehéz lenne megjósolni a kezdő tizenegyet... annyi sanszosnak tűnik, hogy Gallas, Bassong, Pienaar, Livermore, Townsend, Carroll és Pavljucsenkó ott lesz a kezdőrúgásnál. A kapuban Carlo és Gomes közül lesz valaki, Pav mellett pedig Kane vagy Defoe. (Kane.) Szélvédőknél különösen sok a kérdőjel, esetleg az alapból balszellő Townsendet tudnám elképzelni ott és a fehér hollónál is ritkábban látott Fredericks-et. Gio fölöttébb sajnálatos kiesésével (vádli) Falqué kaphat újabb esélyt a középpályán.

Gomes/Carlo

Fredericks - Gallas - Bassong - Townsend

Pienaar - Livermore - Carroll - Falqué?

Pav - Kane/Defoe

No... újra és újra végignézve ezen a kezdőn tuti, hogy kikapunk... a védelem közepe és a kapusposzt rendben van, de a középpályánk nagyon csekély, a szélső védőknél pedig hatalmas a rutintalanság. Elől jók lehetünk egy gólra, esetleg kettőre, de még akkor is necces lesz a pontszerzés, ha Pav a lelkét is kiteszi az egykori nagy rivális ellen. Közel állok ahhoz, hogy blogunk történetében először ne Tottenham-győzelmet tippeljek... de még akkor is meggyőzném magam arról, hogy van esélyünk, ha Sandra Redknapp és Helder Postiga alkotná a csatársorunkat, a cserepadon meg csak Rasiak lenne bevethető. Szóval egy meglepően izgalmas és szórakoztató meccsen 3-2-s Spurs-sikert várok. Majdnem teljesen őszintén.

Ugye mindkét csapat kirobbanóan jó formában van. A Rubin és mi is régóta veretlenek vagyunk. Viszont nekik legutóbb beütött egy kellemetlen Rosztov elleni hazai iksz a sok kiváló eredmény után, szóval van miért kárpótolni a tatár szurkolókat. Hogy vendégdrukkerek lesznek-e egyáltalán az kérdéses (mármint az orosz Spurs-szurkolókon kívül!) - nagyon messze van Kazany és sajnos az orosz belföldi légiközlekedés is tartogat kockázatot, ami mind az utazás elleni döntést erősíti. A klub honlapja mindenesetre szokatlanul tartalmas és hosszú cikkben szolgáltat jótanácsokat a leginkább kalandvágyó Spurs-szurkolónak. Maga Kazany egyébként rengeteg szépséget tartogat, ha már arra vetődik az ember, a káma-parti Kreml például egészen mesébe illő látványt nyújt az esti díszkivilágításban (de nappal se kutya). Ősmagyar érdeklődésű utazni vágyók számára az sem megvetendő, hogy Tatársztán a korábbi Volga-Bulgária területének egy részén jött létre, amelynek korai lakói között nagy valószínűséggel jópáran megfordultak eleink közül is (már persze azokra gondolok, akiknek nem volt szimpi a nyugatra vándorlás gondolata). Szóval jókora túlzással akár magunkénak is érezhetjük a Rubin Kazanyt.

OROSZÓRA/BIZONYÍTVÁNYMAGYARÁZÁS

Legutóbb azt találtam mondani, hogy az orosz bajnokságból már alig van hátra néhány forduló. Ami nettó hülyeség (bruttó oltári hülyeség), de van mentségem. Ugyanis az a helyzet, hogy jövőre átszervezik a Premijer Ligát, hogy az Európa nagy részén használatos őszi-tavaszi rendszert kövesse, a következő orosz szezon tehát már ősszel indul. Az idei viszont még tavasszal kezdődött, tehát most elvileg véget kellene, hogy érjen - nodehátakkor mit csinálnának a szurkolók 9 hónapon keresztül? A megoldás, hogy az idei szezonra ráhúztak egy skótos play-off finist. Tehát a Rubinnak még bőven van lehetősége, hogy odaérjen a BL-selejtezős harmadik helyre - öt pont tizenöt forduló alatt bőven ledolgozható. (Ha már itt tartunk: a Dzsudzsák Mahacskala helyzete sem reménytelen, ők kilenc pontra vannak az ígéret földjétől, ezt Balázzsal, Zsirkovval és Eto'o-val le lehet dolgozni.)

PLETYKAFÉSZEK

Megjelent pár hír arról, hogy a klub szeretné megnövelni a Northumberland Development Project keretében a White Hart Lane helyén felépítésre kerülő új stadion befogadóképességét. 56.000-ről legalább 60.000-re. Ezzel semmi gond nincs, mivel a hírek szerint ez nem járna újabb pályázatok kiírásával, szóval időben nem tolná el a megvalósítást. Másrészt az extra 4000 hely is potenciálisan kb.: 120.000 font bevételt jelent teltházanként. Szóval hajrá. Abból a szempontból is bíztató lehet ez a (hivatalosan még sajnos meg nem erősített) hír, hogy azt sugallja, hogy a klubvezetés immár teljességgel lemondott az Olimpiai Stadionba való költözés ötletéről.

Egy másik optimiztmusra okot adó hír, hogy a Shitty állítólag már januárban ránk akarja tukmálni Adebayort egy állandó szerződéssel, hogy ne kelljen további 100ezer fontot utalniuk hetente a togói svájci bankszámlájára. Ennek érdekében egészen 10 millió fontig levinnék McManuman árát - ami már majdnem annyira diszkontos lenne mint vdV beszerzése volt. Adebayor emellett persze kb. 50%-os fizetéscsökkenést is fel kellene, hogy vállaljon, és a gúnár-korában előadott bérügyi nyavajgást tekintve nem vehető biztosra, hogy meg is teszi ezt. Én mindenesetre komálnám, ha aláírna permanensen.

No, ne feledjük, hogy a meccs magyar idő szerint 18:00-kor kezd! (Kazanyi idő szerint 21:00, Londonban pedig 17:00 lesz.) Szóval nehogy emiatt maradjon le valaki róla! Az angol ITV4 műsorára tűzte a meccset, és Norvégiában is adja legalább egy sportcsatorna, szóval van esély rá, hogy találunk stream-et. Sajnos a DigiSport és a DigiSport is rosszul döntött a meccsek kiválasztásakor.

Jó szurkolást!

YID ARMEEEEEEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik