Fehér hollót várva: Chelsea-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.03.24. 08:03
A Chelsea ellen idegenben legendásan rosszul megy a csapatnak. Múlt tavasszal még az is összejött, hogy úgy veszítsünk meccset a Bridge-en, hogy...

A Chelsea ellen idegenben legendásan rosszul megy a csapatnak. Múlt tavasszal még az is összejött, hogy úgy veszítsünk meccset a Bridge-en, hogy valójában megnyertük azt. Ma mindkét csapaton hatalmas lesz a győzelmi kényszer. Az utóbbi bajnoki eredményeink alakulása alapján akár az esélytelenség nyugalma is rátelepedhetne Modric-ékra: a Chelsea veretlen otthon 2012-ben, mi nyeretlenek vagyunk idegenben Szilveszter óta, náluk nincs biztos hiányzó, nálunk Lennon pihenni kényszerül - ráadásul 1990 óta nem sikerült a Stamford Bridge-ről győzelemmel távoznunk. Nem jók az előjelek, mit mondjunk... ám mégis bíznunk kell a sikerben, mert könnyen lehet, hogy a BL-selejtezős helyről dönt majd a mai csata. Hazai győzelem esetén két pontra jöhetnek fel ránk Abramovicsék, viszont ha megcsinálják vdV-ék a bravúrt, akkor nyolc ponttal elhúzhatunk. (Az iksznek is mi örülnénk jobban így meccs előtt.)A Chelsea ellen idegenben legendásan rosszul megy a csapatnak. Múlt tavasszal még az is összejött, hogy úgy veszítsünk meccset a Bridge-en, hogy valójában megnyertük azt. Ma mindkét csapaton hatalmas lesz a győzelmi kényszer. Az utóbbi bajnoki eredményeink alakulása alapján akár az esélytelenség nyugalma is rátelepedhetne Modric-ékra: a Chelsea veretlen otthon 2012-ben, mi nyeretlenek vagyunk idegenben Szilveszter óta, náluk nincs biztos hiányzó, nálunk Lennon pihenni kényszerül - ráadásul 1990 óta nem sikerült a Stamford Bridge-ről győzelemmel távoznunk. Nem jók az előjelek, mit mondjunk... ám mégis bíznunk kell a sikerben, mert könnyen lehet, hogy a BL-selejtezős helyről dönt majd a mai csata. Hazai győzelem esetén két pontra jöhetnek fel ránk Abramovicsék, viszont ha megcsinálják vdV-ék a bravúrt, akkor nyolc ponttal elhúzhatunk. (Az iksznek is mi örülnénk jobban így meccs előtt.)

CSAPATHÍREK

Lennon mellett még a hiányzók közé kerülhet Adebayor és King is - róluk csak meccs előtt fog kiderülni, hogy rendbe jöttek-e. A védelemben középen van bizonytalanság tehát - Kaboul és Gallas tűnnek a legvalószínűbb befutónak, de King is visszatérhet a fiatalabbik francia oldalán. A középpályán Lennon hiánya lesz a legfájóbb - a sebességére nagy szükségünk lenne. Ám az is igaz, hogy az idegenbeli rangadókon a Parker-Sandro középső retesz elvileg teljesen életképes opció kellene, hogy legyen. Bale és Modric helye nem kérdés, mint ahogy a Stoke elleni gólt szerző vdV is biztosan kezd majd. Elől Adebayor hamstring-jétől függően alakulnak majd a dolgok, a togói és Defoe közül várom valamelyiküket a csapatba. Valahogy így:

Friedel

Walker - Kaboul - Gallas/King - Assou-Ekotto

Sandro - Parker - Modric - Bale

van der Vaart

Adebayor/Defoe.

Természetesen mindig benne van a pakliban, hogy Harry megpróbálja megkavarni a dolgokat és Jake-et vagy Niko-t beteszi valahova, de talán most a fenti, izmos csapat lehet a célravezető.

A Chelsea-nél Ivanovic, Terry és Romeu miatt izgulhatnak - bár komolyan csak a szerb hátvéd játéka van veszélyben, a többiek alighanem simán rendbe jönnek a kezdőrúgásra.

MILESZ?

Elkezdünk vajon derült égből eredményesen focizni? Ezt kell remélnünk - és csak a neveket nézve meg is van az okunk a bizakodásra. Papíron még mindig nagyon veszélyes a csapatunk - az utóbbi pár hét pedig akár elbizakodottá is teheti a Chelsea-t. Talán a legutóbbi forduló adhat némi lökést az esélyeinknek - mi az utolsó percekben mentettünk pontot, míg a Chelsea vezetésről kapott ki a meccse záróharmadában. Persze az ellenfelek nem voltak éppen azonos súlycsoportban (Stoke otthon, Shitty idegenben), de ettől függetlenül lélektanilag ez is jelenthet annyit, hogy kicsit magabiztosabban állunk majd neki a meccsnek.

A Chelsea-nél sok játékost felszabadultabbá tett AVB menesztése, és igaz, hogy di Matteo nem újonnan érkezett a csapathoz, de a váltás eredménye még így is szemmel látható (és nem feltétlenül arra gondolok, hogy az olasz mögül a lecserélt Terry dirigálja a csapatot). Nálunk viszont mintha kissé belefásultak volna a fiúk Harry taktikamentes, érezd-jól-magad filozófiájába. Redknapp-nek újra be kell bizonyítania, hogy fel tud rázni egy tartósan padlón lévő társaságot - ugyanazt kell megtennie, mint amit Ramos menesztése után tapasztalhattunk tőle. Ez most újra tűzoltó munka - most is a kiesés a tét, csak nem PL-, hanem BL-szinten. Persze 2008-ban mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a Tottenham a kerete erőssége alapján előbb-utóbb talpra fog állni és maga mögött hagyja majd az autentikus kiesőjelölteket, most azonban a Chelsea-vel és az Arse-szal kell versenyeznünk, akik hozzánk hasonlóan pofás kis játékosállománnyal rendelkeznek. Ráadásul nagyon régóta nem hiányoztak a BL-ből.

Nem várok ellenállhatatlan támadójátékot a mieinktől (még szép...), de Parker és Sandro jelenlétével talán az ellenfél rohamai is visszafogottabbak lesznek. Bale a legutóbbi két meccsünkön két asszisztot adott a balszélről - nincs rossz formában, ha a helyén játszik, akkor előbb-utóbb elsül a lába. Ő lesz nyilván a legnagyobb fegyvrünk - csakhát tudja ezt a Chelsea is, és ha kizárnak rá ketten, akkor bizony el tud tűnni ő is. Lennon jelenléte azért is lenne nagyon hasznos, mert megosztaná a hazaiak figyelmét, akiknek mindkét szélre egyenlő mértékben kellene összpontosítaniuk. (Van der Vaart aligha fogja lekötni a Ashley Young-ot Cole-t.)

Kinéz egy küzdelmes, gólnélküli vagy kevés gólos döntetlen, de én remélem, hogy hozzák a fiúk az óriási fontosságú három pontot. Látható bizonyos fejlődés a rossz szériánkban is: az Arse ellen szégyengyalázat, a ManU ellen küzdelmes zakózás, az Everton ellen már igazán közel álltunk a pontszerzéshez, legutóbb pedig már össze is jött az egy sovány pontocska. (Erőltetett és leegyszerűsített módja ez egy trend megállapításának, tudom, de kell valami támasz.) Szóval a tippem egy velőtrázóan meglepő 1-0-ás vendéggyőzelem, mégpedig Bale góljával. Meg kell csinálni! Kell nekünk az a BL-hely!

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik