Ox és Gibbs simán letette, Jenkinson kicsit odacsapta az Airbus A380-ast - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 09:40
null
Oxlade-Chamberlain kapitány és két kibice köszönti a kedves utasokat! (Fotók: Arsenal / Getty)
Az Arsenal három fiatal játékosa Dubaiban vett részt egy repülőgép-vezető gyorstalpalón. Ketten simán „átmentek”, harmadik társukra még ráférne egy kis gyakorlás.

Alex Oxlade-Chamberlain, Kieran Gibbs és Carl Jenkinson klubjuk, az Arsenal mezszponzorának, a Fly Emirates légitársaságnak a jóvoltából utazhatott el Dubaiba, a társaság kiképzőközpontjába, és próbálhatta ki a cég szimulátorait.

Warren Coles, vezető instruktor rövid szóbeli képzést tartott, majd a fiúk egymást váltva beültek a társaság Airbus A380-as gépeink pilótafülkéjét másoló szimulátorok kapitányi székébe. A 250 millió fontot érő, egyszerre akár 850 utas szállítására is alkalmas óriásgépek irányítása nem gyerekjáték – és ezt az ifjú focisták is gyorsan belátták.

Gibbs, Jenkinson, Coles instruktor és Oxlade Chamberlain a szimulátorban (Fotók: Arsenal / Getty)
Gibbs, Jenkinson, Coles instruktor és Oxlade Chamberlain a szimulátorban (Fotók: Arsenal / Getty)

Pláne akkor, amikor a műszerfal lámpáinak és kijelzőinek erdejében kellett volna eligazodniuk. Coles úr persze ebben is segített, és maga is meglepődött azon, hogy Oxlade-Chamberlain és Gibbs is milyen finoman, szinte profikat megszégyenítő könnyedséggel teszi le az Airbust. Ugyanez már nem mondható el Jenkinsonról, aki alaposan földhöz vágta a technikát...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik