Felavatták Ferguson szobrát az Old Traffordon

Vágólapra másolva!
2012.11.23. 17:43
null
(Fotó: Action Images)
Manchesteri „uralkodásának" 26. évfordulóján, ünnepélyes ceremónia keretében avatták fel Sir Alex Ferguson háromméteres bronzszobrát az Old Trafford róla elnevezett lelátója előtt. A szoborról Sir Alex felesége, Lady Cathy Ferguson rántotta le a leplet.

„Ez egy igazán büszke pillanat számomra. Az emberek általában meghalnak, mielőtt szobort emelnek nekik. Én túléltem a halált." – mondta a 70 éves menedzser az ünnepélyes avatáson, ahol az MU teljes kerete és korábbi játékosai is tiszteletüket tették, többek között Ruud van Nistelrooy, Eric Cantona, Gary Neville és Ole Gunnar Solksjaer is.

A FIFA elnöke, Sepp Blatter, David Beckham és Cristiano Ronaldo bár szerettek volna, de elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni az eseményen, ezért kivetitőn keresztül, videós üzenet formájában köszöntötték a skót mestert.

(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)

Sir Alex Ferguson hivatalba lépése óta 12 bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, öt FA-kupát, négy Ligakupát, KEK-et, európai Szuperkupát, Interkontinentális kupát és klubvilágbajnokságot nyert a a Manchester Uniteddel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik