Az olasz szakember szerint Asensio nem ért kézzel a labdához (Fotó: AFP)

„Nem szeretek erről beszélni, de ma muszáj lesz. Az első szituáció egyértelmű, nem volt büntető mert nem ért hozzá a kezéhez a labda. Beszéltem Asensióval, azt mondta, a mellkasát találta el a labda. Igaz, hogy furcsa pozícióban volt a bal keze, ha hozzáér a labdához, kérdéses lehetne, de egyszerűen nem ért a kezéhez a labda, csak kitalálták az egészet. Az eset a mérkőzés egy fontos periódusában történt, így most két ponttal kevesebbel állunk a tabellán” – mondta a büntetőről Carlo Ancelotti.

A szituációt nem hagyta szó nélkül – a VAR és a játékvezető szerint – kezező  Marco Asensio sem, aki Twitter-bejegyzésében osztotta meg a kérdéses szituációt.

„A NINCS KÉZ definíciója, amit az idény elején elmagyaráztak nekünk. Hihetetlen, hogy mi volt ma…”

 

A mérkőzésen Toni Kroost karrierje során először állították ki, erről Ancelotti csak annyit mondott, ez egy kérdésesebb szituáció, de nem szeretné megvitatni.


A Mundo Deportivo szerint nemcsak Carlo Ancelotti, hanem Marco Asensio is fegyelmi eljárás elé nézhet a bíró ténykedésével kapcsolatos kritikáik miatt. Az RFEF Integritási Bizottsága minden bizonnyal nyomozást indít majd ellenük.

Az RFEF korábban is szabott már ki eltiltást hasonló esetben, a Valencia játékosát, Jose Luis Gayát tiltotta el négy mérkőzésre, mert kritizálta a játékvezetőt.