Felújítás miatt az edzőközpontban található, egyelőre 6000 férőhelyes stadionban rendezhetik a hazai meccseket (Fotó: AFP)
Felújítás miatt az edzőközpontban található, egyelőre 6000 férőhelyes Johan Cruyff Stadionban rendezhetik a hazai meccseket (Fotó: AFP)

 

Joan Laporta klubelnök pénteken bejelentette, hogy a létesítmény régóta halogatott átalakítása három-négy évig tart, de a csapatnak legfeljebb egy évig kell albérletben szerepelnie. Hozzátette, egyelőre mérlegelik a lehetőségeket, de valószínűleg a klub edzőközpontjában található Johan Cruyff Stadionban rendezik majd a hazai mérkőzéseiket, amelyben női csapatuk is játszik.

A mindössze 6000 néző befogadására alkalmas stadiont Laporta szerint 50 ezresre lehetne bővíteni a férficsapat meccseire.

Egy másik lehetőség az önkormányzati tulajdonú Montjuic Stadion lenne, amelyben az 1992-es nyári olimpia nyitóünnepségét rendezték, és éveken át a városi rivális Espanyol otthona volt.

A 99 ezres Camp Nou befogadóképességét 110 ezerre szeretnék növelni, közben pedig felújítanák a mellette lévő sportcsarnokot, a múzeumot és a különböző üzlethelyiségeket is. A munkálatok finanszírozása miatt tárgyalásban állnak a Goldman Sachs befektetési bankkal, amelytől másfél milliárd euró kölcsönt igényelnek. A finanszírozási tervet a klubtagoknak kell jóváhagyniuk.

(MTI)