Barcelona: vigói feledékenység miatt vihetik Luis Enriquét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.20. 21:29
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságra (Primera División) vonatkozó szabályok szerint a Barcelona által vezetőedzőnek kiszemelt Luis Enriquét nem szerződtethetnék a katalánok, ám a fiatal szakember jelenlegi munkaadója, a Celta Vigo hivatalosan egyelőre nem regisztráltatta be a nyáron érkező edzőt, így ez a formai akadály csupán elméleti maradt.

Az érvényben lévő szabály ugyanis kimondja, hogy egy szakember egy idényben csak egy klubnál vállalhat állást, legalábbis azonos osztályon belül.

Luis Enriquével június elején kötöttek szerződést a vigóiak, ez július elsejétől életbe is lépett, utóbbi dátum pedig egyben az új szezon kezdetének számít. Függetlenül attól, hogy tétmérkőzésre még nem került sor.

A köztes időben azonban a Celta Vigo nem regisztráltatta a trénert, akiért így a kérő Barcelonának „csak” a hárommillió eurós lelépési díjat kell kifizetnie.

Amint arról korábban beszámoltunk: Tito Vilanova egészségi okokra hivatkozva távozott a Barca kispadjáról – bár vélhetően valamilyen szakmai feladatot azért kap a klubnál –, a sok utódjelölt közül pedig a spanyol sajtó egybehangzó információi szerint az első számú kiszemelt Luis Enrique lesz a befutó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik