Vajon Laporta haragszik-e Messire a döntése miatt, vagy tényleg sok sikert kíván neki? (Fotó: Getty Images)

 

„Azt hallottam, hogy a visszatérésemhez el kellene adnia több játékost is a Barcelonának, mások fizetését pedig csökkenteni kényszerülne. Ezt nem akartam átélni. Ezért azt a döntést hoztam, hogy Miamiban folytatom. Európában nem akartam a Barcán kívül máshol folytatni, így elhagyom a kontinenst, ezzel kikerülök a reflektorfényből.”

Az igazság az, hogy még addig sem jutottunk el a Barcelonával, hogy a szerződésről beszéljünk. Küldtek nekem egy ajánlatot, de semmi hivatalos. Sosem beszéltünk fizetésről – mondta Messi arról, miért nem szerződött ezen a nyáron a Barcelonához.

A klub ezzel kapcsolatban adott ki közleményt:

„Az FC Barcelona sok szerencsét kíván Lionel Messinek karrierje újabb fejezetéhez.

Hétfőn Jorge Messi, a játékos édesapja tájékoztatta klubunkat, hogy Messi úgy döntött, az Inter Miamiban folytatja. Mindezt annak ellenére, hogy ajánlatot kapott a Barcelonától, amely mindent megtett annak érdekében, hogy újra gránátvörös-kék mezbe öltöztesse őt.

Laporta elnök megérti és tiszteli Messi azon döntését, hogy egy kevesebb követelménnyel rendelkező ligában folytatja pályafutását, a rivaldafénytől távol, kevesebb nyomással, amiből kijárt neki az utóbbi években.

Jorge Messi és Joan Laporta is azon fog dolgozni, hogy a klublegenda – akit örökké szeretni fog Barcelona – megkapja az őt megillető tiszteletet mindenkitől.”