Hummels a spanyol bajnokságban folytathatja pályafutását – sajtóhír

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.06.17. 18:02
Mats Hummels Spanyolországban köthet ki (Fotó: AFP)
Mats Hummels a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Mallorca játékosa lehet – számolt be róla több spanyol és német sajtóorgánum.

 

Néhány napja derült ki, hogy Mats Hummels távozik Dortmundból, és úgy tűnik, hamar meglehet a következő állomáshelye. A Diario de Mallorca értesülései szerint – melyre több spanyol és német lap is hivatkozik – a 35 éves védő az RSD Mallorcával tárgyal, és nagyon közel áll hozzá, hogy aláírjon a spanyol bajnokság 15. helyezettjéhez.

A játékos ügynökét, az egyébként Mallorcán élő Timo Boll szavait is idézik a cikkben, aki szerint „már csak néhány részletben kell megegyezni”, illetve az elmondása alapján ügyfelét nem érdekli a pénz, ezért hajlandó leadni a fizetési igényeiből is.

Eközben az olasz sajtóban az a hír röppent fel, hogy a 78-szoros német válogatott hátvédre a Roma is szemet vetett.

Hummels a Bayern München utánpótlásában pallérozódott, majd 2008-ban a Dortmundhoz került, amelyet előbb kölcsönben, aztán végleg is erősített egészen 2016-ig, amikor visszatért a rekordbajnok bajorokhoz, akiket három évig szolgált, hogy aztán ismét Dortmundba igazoljon. A BVB-vel a Bundesligát és a Német Kupát is két-két alkalommal nyerte meg, a német Szuperkupát pedig háromszor, míg legutóbb a Bajnokok Ligája döntőjében szerepelt a klubbal. Minden sorozatot figyelembe véve 508 mérkőzésen erősítette a csapatot, ezzel Michael Zorc mögött második a vonatkozó rangsorban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik