Röplabda: a Röplabdázás Hete kezdődött Békéscsabán

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.09.05. 20:07
null
Fotó: Magyar Röplabdaszövetség
Első alkalommal hívja életre a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) és Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) az önkormányzattal közösen a Röplabdázás Hetét szeptember 5. és 10. között Békéscsabán – hangzott el hétfőn a békési megyeszékhelyen sajtótájékoztatón.

 

A programsorozat az úgynevezett Sporthétfő rendezvénnyel kezdődik, amelynek a célja, hogy minél több fiatal ismerje meg a sportágat. Szerdán nyílt napot rendeznek a Békéscsabai Röplabda Akadémián; pénteken pedig a tehetséggondozásról, az új diagnosztikai módszerekről, az edzői munka változásáról szóló nemzetközi sporttudományos konferenciának ad otthon az akadémia sportcsarnoka.

Az előadók között lesz mások mellett Rátgéber László mesteredző; Daniele Santarelli edző, aki az olasz klubcsapatával számos Bajnokok-ligája sikert ért el, jelenleg a Szerb Röplabdaszövetség szövetségi kapitánya; Märcz Tamás a vízilabdázók korábbi szövetségi kapitánya, olimpiai bajnok; vagy Sáfár Sándor, a Testnevelési Egyetem oktatója, miniszterelnöki megbízott.

Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester igazi sportdiplomáciai sikernek nevezte, hogy egy ilyen „nagy jelentőségű eseménysorozatot” sikerült Békéscsabára hozni. Megjegyezte, nyolc éve nem volt a városban válogatott tétmérkőzés; a szombati meccs esetén „örömmel vállalták a házigazda szerepét” – fogalmazott.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik