A BRSE közösségi oldalának szerdai beszámolója szerint a vezetőség legfőképpen a rendezvény szervezése során felmerült anomáliák miatt döntött a visszalépés mellett.

„Néhány nappal a négyes döntő előtt a csapatoknak továbbra sincsenek megnyugtató információi a házigazdáktól, illetve számos rendelkezés teljesen ellentétes az Európai Röplabda-szövetség normáival. Címvédőként szerettünk volna nemes küzdelemben, méltó körülmények között harcba szállni az aranyéremért, azonban erre semminemű garanciát nem látunk jelenleg” – írják.

A csabaiak egyben jelezték, hogy amíg a szervező Közép-európai Regionális Röplabda-szövetség (MEVZA) jelenlegi vezetősége van hivatalban, addig a klub nem kíván részt venni a sorozatban.

A BRSE január végén még arról számolt be, hogy idén is megrendezi a négyes finálét, február 22-én viszont már azt írta: a szervezet bécsi központjában az elnök Karl Hanzl, valamint a sorozat lebonyolításáért felelős Nejc Zemljak utólag, elnökségi felhatalmazás nélkül változtatta meg a négyes döntő helyszínét. A változtatásra annak ellenére került sor, hogy határidőre az egyetlen érvényes pályázatot a békéscsabai klub adta be, amely a történteket követően jogi útra terelte az ügyet, több fórumon is hangot adva a méltánytalanságnak.

A Békéscsaba – amely az elmúlt két évben megnyerte a Közép-európai Ligát – tavaly rendezőként védte meg címét a sorozatban.