Egy újabb kötelező a zsákban

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2014.09.28. 18:09
Tegnap délután a Roma hazai mérkőzése nyitotta a Serie A ötödik fordulóját. Az ellenfél a Hellas Verona csapata volt. Szülinapos csapatkapitányunk...

Tegnap délután a Roma hazai mérkőzése nyitotta a Serie A ötödik fordulóját. Az ellenfél a Hellas Verona csapata volt. Szülinapos csapatkapitányunk, Totti kezdőként futott ki a gyepre egy nagyon nehéznek ígérkező ámbár kötelezőnek titulált összecsapásra. Természetesen a mérkőzés igazolta is az előrejelzéseket, masszívan védekező vendég csapat ellen szinte végig dominált a fővárosi gárda. Viszont a gól(ok) csak későn, a hetvenötödik percben érkeztek.

Dicsérhetnénk újra a csapategységet, azt hogy mindenki kiveszi a részét a védekezésből, gyönyörűen szövögeti a támadásokat, vagy éppen tökéletes fegyelemmel rendeli alá magát a csapatutasításoknak. Ettől válik egy nagy klub igazán naggyá. Erre az útra lépet talán már a tavasszal véget ért idényben Garcia csapata.

Sok szót nem pazarolnék a Hellas elleni összecsapásra. Megvan a pont, Florenzi gyönyörű átlövés góllal szerezte meg a vezetést, majd Destro jó pár kihagyott ziccer után majdnem a félpályáról mérte meg a vendégek kapusát, és akasztotta a hálóba minden bizonnyal a forduló gólját. Szép volt minkét találat.

Talán annyit még gondolatébresztőnek, hogy a csapat „szerencsés” helyzete a ránk váró héten átváltozhat. A BL-t negyedik kalaposként, jó néhány év kihagyás után teljesen esélytelenül várhatta a csapat. Aztán szépen kiszaladt a Moszkva elleni eredmény. A bajnokságban a gólkülönbség miatt üldöző volt eddig az AS Roma.

Viszont kedden M.City, vasárnap Juve. Mindkét találkozó idegenben, mindkét mérkőzésen születhet kijózanító eredmény. A magam részéről optimista vagyok, és abban bízom, hogy legalább egy-egy pontot tud majd szerezni a társaság. Ez most egy fontos hete lesz az idei idénynek, nyilván tudja ezt Garcia is, és a lehetőségeihez mérten a legjobb döntéseket hozza majd. Csak így tovább srácok, hajrá AS Roma!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik