Roma: kiderült, mi okozhatta Ndicka rosszullétét – KÉP

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 22:37
Ndicka (pirosban) a jelek szerint olcsón megúszta (Fotó: Getty Images)
Amint arról beszámoltunk Evan Ndicka, az Udinese elleni bajnoki találkozó 73. percében váratlanul összeesett a gyepen, s később a játékvezető a két csapattal egyetértésben a találkozó félbeszakítása mellett döntött. Kiderült, mi okozhatta a 24 éves elefántcsontparti védő hirtelen rosszullétét: a legfontosabb, hogy a kórházban elvégzett vizsgálatok szerint nem volt szívrohama.

 

Ijesztő jelenetsor játszódott le az Udinese–Roma bajnoki 73. percében, amikor Evan Ndicka, a vendégek 24 éves elefántcsontparti védője senkitől sem zavartatva elterült a földön, majd szívtájékon masszírozni kezdte a mellkasát, míg a gyorsan reagáló orvosi személyzet odaért hozzá. A játékost néhány percig a pályán ápolták, majd a stadion játékoskijárójából nyíló kis orvosi szobába vitték hordágyon, és az EKG-vizsgálat után további vizsgálatokra rendőri felvezetéssel mentőautóval kórházba szállították.

Az ott elvégzett vizsgálatok után a Sky Sport arról számolt be, hogy a Roma edzőjét, Daniele De Rossit és a klub vezérigazgatóját, Lina Soulokout, valamint a csapatkapitányt, Lorenzo Pellegrinit beengedték Ndickához a kórházi ágya mellé. A vizitáló triót aztán a játékost kezelő orvosok arról biztosították, hogy az elvégzett vizsgálatok alapján kizárhatják, hogy Ndickának valóban szívrohama lett volna. Sokkal valószínűbbnek tartják az orvosok, hogy Ndicka nem sokkal a rosszulléte előtt kaphatott egy ütést a mellkasára, szívtájékon, s ez okozhatott nála légzési nehézségeket, amit szívfájdalomnak is érezhetett a védő, aki megfigyelés végett és további vizsgálatok elvégzése céljából az éjszakát még a kórházban tölti.

A Sky Sport tudósítása szerint a jó hírek érkezése után a kórházból távozó De Rossi az ott várakozó újságíróknak mosolyogva annyit mondott: „Minden rendben,  minden rendben!” A klub nem sokkal korábban már posztolt is a Twitteren egy képet a kórházi ágyon mosolyogva ülő játékosról.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik