Ogier jól söpört és még mindig vezet

T. A., MTIT. A., MTI
Vágólapra másolva!
2010.05.29. 23:05
null
Érik a meglepetés: Ogier megtartotta vezető helyét (Fotó: Reuters)
Sébastien Ogier annak ellenére megtartotta éllovas pozícióját a portugál világbajnoki futamon, hogy szombaton első rajtolóként ő takarította az utat a vetélytársak előtt.

A második helyre a címvédő, sorozatban hatszor világbajnok Sébastien Loeb jött fel, miután a szombati hat gyorsasági szakaszból négyet megnyert, így az első napi 45 másodperces hátrányát 21-re csökkentette.

A harmadik helyen a norvég Petter Solberg áll, míg a pénteken még második spanyol Dani Sordo lecsúszott a negyedik pozícióba. A Formula–1-es Ferrarival korábban világbajnok finn Kimi Räikkönen jelenleg a kilencedik.

Ami a magyar Turán Frigyest és Zsiros Gábort illeti, róluk azt kell tudni, hogy jelenleg a harmincadikok, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy szombaton már volt egy tiszta körük, vagyis három gyorsasági szakasz, amelyen nem volt gondjuk. Ezek közül az egyiken a 13. legjobb időt érték el, egy másikon pedig mindössze 1.7 másodperccel maradtak el az F1-es világbajnok Kimi Räikkönen mögött, és ez bizony már okot ad az elégedettségre.

„A szombat délutáni három gyorsasági szakaszért már megérte ez a sok küzdelem" – sóhajtott Turán, akinek délelőtt gondja volt (két henger megállt), de délután már valóban élvezte a küzdelmet élete első vb-futamán.

Vasárnap még 324.30 km vár a pilótákra, amelyből öt gyorsaságin 89.61 km lesz a mért szakasz.
PORTUGÁL RALI, VB-FUTAM, FARO

Abszolút sorrend 13 gyorsasági szakasz után: 1. Ogier, Ingrassia (francia, Citroën C4 WRC) 2:50:48.1, 2. Loeb, Elena (francia, Citroën C4 WRC) 21.1 másodperc hátrány, 3. P. Solberg, Mills (norvég, brit, Citroën C4 WRC) 52.2 mp h., ... 30. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (magyar, Peugeot 307 WRC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik