Rátámadtak egy, az olimpiára készülő magyar sajtósra Nantes-ban

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 18:43
Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)
Az Origo szerdai írása szerint Nantes-ban rálőttek egy magyar kommunikációs szakemberre, aki az olimpia futballtornájára érkezett a városba, hogy menedzserként dolgozzon. A lap által meg nem nevezett sajtómunkatársat még július elején támadta meg otthonában egy a hatóságok által ismert, mentálisan beteg helyi lakos.

 

A kisgyerekes családapa még július elején utazott ki Franciaországba, hogy a megfelelő képzések és eligazítások után elkezdhessen menedzserként dolgozni a női és férfi labdarúgó-mérkőzéseken – írja az Origo. A szervezők természetesen szállást is biztosítottak a számára, így egy társasházban bérelt, második emeleti lakásban talált ideiglenes otthonra. És akkor a történtek kapcsán át is adjuk a szót az érintett magyar szakembernek: 

„Egy fárasztó nap után, körülbelül este hét-nyolc körül értem haza, de ehhez itt azt is hozzá kell tenni, a nap itt este tíz körül megy le, szóval nyolckor még bőven világos van. Nekiálltam főzni a lakásban és egyszer csak hallom, hogy a ház udvarán valaki kiabál felém mutogatva. Sajnos nem beszélek franciául, a férfi pedig csak tört angollal tudta elmondani, hogy szerinte túl hangos vagyok és ő emiatt nem tud pihenni. Hevesen mutogatott és arra akart rávenni, menjek le hozzá és ott beszéljük meg a dolgot” – idézi a lap a kommunikációs szakembert, aki elmondta, hogy a szomszéd ezt követően visszament a lakásába,  majd kisvártatva egy kézi lőfegyverrel tért vissza, s berontott a házba, s a második emeleti lakás ajtajánál dörömbölni kezdett, majd lőtt is egyet a fegyverével, ekkor viszont a magyar férfi már egy fal mögött guggolt.

A szomszédok eddigre már riasztották a rendőrséget, s a csendőrség különleges alakulata ártalmatlanította a feldühödött támadót, akinél egyébként egy airsoft kézi lőfegyver volt. Később kiderült, az elkövető nem ismeretlen a hatóságok előtt, papírja van róla, hogy beteg az elméje. A kommunikációs szakember a szervezőktől azonnal kért egy új szállást, ahová a csendőrök kísérték át.

Az Origo ugyan nem nevesíti a magyar szakembert, de lapunk úgy tudja, hogy Müller Béláról lehet szó, aki többek között a Budapesten rendezett utcai sportok olimpiai kvalifikációs tornáján is dolgozott, mint a fotósokat koordináló vezető menedzser.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik