Olaszország: egyre komolyabban aggódnak a súlyos beteg Vialliért

Vágólapra másolva!
2022.12.20. 15:53
null
Gianluca Vialli (balra) állapota válságos, újabb kezeléseket kap (Fotó: Getty Images)
Komolyan leromlott a korábbi kiváló olasz csatár, Gianluca Vialli egészségi állapota – adta hírül a Gazzetta dello Sport.

Mint arról beszámoltunk, Vialli a múlt héten jelentette be, hogy egészségügyi okok miatt távozik az Olasz Labdarúgó-szövetségtől, ahol a válogatott delegációvezetőjeként dolgozott.

Az első számú olasz sportlap értesülései szerint a Londonban élő 58 éves kiválóság kórházba került, ahol újabb kezeléseket kap és emiatt az édesanyja is a brit fővárosba utazott.

A hír különösen érzékenyen érinti Roberto Mancinit, az olasz válogatott szövetségi kapitányát. Az „azzurrit” Eb-győzelemig vezető szakember hétfőn még Szinisa Mihajlovics koporsóját vitte a szerb ikon temetésén, most pedig egy másik korábbi csapattársa és közeli barátja, Gianluca Vialli életéért aggódhat.

Az 59-szeres válogatott Viallit – aki fényes karriert futott be a Sampdoria, a Juventus és a Chelsea futballistájaként – először 2017-ben diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal, de egy évvel később gyógyultnak nyilvánították. Tavaly azonban bejelentette, hogy a kór ismét megtámadta szervezetét. Gabriele Gravina, a szövetség elnöke teljes támogatásáról biztosította. Az Európa-bajnok olaszok, akiknek nem sikerült kijutniuk a katari világbajnokságra, márciusban kezdik a 2024-es kontinenstorna selejtezőjét az Eb-döntős angolok ellen.

 


 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik