Vb 2010: a brazil játékvezetők angol káromkodásokat tanulnak

Az Anglia–Egyesült Államok csoportmeccsen tevékenykedő brazil játékvezető és két asszisztense angol káromkodásokat tanult, hogy a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon értsék, mit mondanak az angolul beszélő játékosok.

Vb 2010: Arsene Wenger nehéz nyitó meccset jósol a németeknek

Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere úgy gondolja, hogy a német válogatott számára nagyon nehéz lesz Dél-Afrikában az első, Ausztrália elleni mérkőzés.

Vb 2010: Torres nagyobb védelmet kap majd a bíróktól, mint a Liverpoolban

Graham Poll korábbi játékvezető szerint a spanyol válogatott és a Liverpool csatára, Fernando Torres nagyobb védelmet fog kapni a bíróktól a világbajnokság során, mint a Premier League-ben.

Vb 2010: a szlovákoknál Skrtel mellett Hamsík és Cech is sérült

A szlovák válogatott szerdán elfoglalja szálláshelyét a labdarúgó-világbajnokság helyszínén, Dél-Afrikában. Északi szomszédainknál az elutazás előtt többen is sérüléssel bajlódnak.

Vb 2010: Karhan nem épült fel, a szlovákok nem számíthatnak rá

Miroslav Karhan nem épült fel Achilles-ín-sérüléséből, így nem lehet tagja a labdarúgó-világbajnokságra utazó szlovák keretnek.

Koreai dilemma: lelépnek-e a daloló futballisták?

Észak-Koreáról, avagy a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságról kevés információ kering a világban, és azok is – a világpolitikai helyzetnek megfelelően – meglehetősen egyívásúak. Nevezetesen: a 22 milliós lélekszámú, önjelölt nukleáris hatalom határain belül megdermedt a sztálinizmus, csorbulnak az alapvető emberi jogok, rogyadozik a gazdaság, az éhínség sok halálos áldozatot követel. A mindezek ellenkezőjét szakadatlan propagandával bizonyítani igyekvő, a nemzetközi közösségben veszélyesnek minősített ország titokzatossága az egyik ok, amiért érdeklődéssel várjuk válogatottja produkcióját a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. Vb-várónk alábbi epizódjában rendhagyó utazás következik a megállított időben.

Tulipántól a narancsig: kis holland vb-történelem

A hollandok, akárcsak a mieink, kétszer is eljutottak a világbajnoki siker kapujába, ám mindkétszer elbuktak a nagy napon. Ráadásul mindkétszer különösképpen rossz szájízzel (ha van értelme egyáltalán ilyet mondani egy vesztes finálé után) térhettek meg Hollandiába: 1974-ben úgy buktak el, hogy a futball megújítóiként néha szemkápráztatóan játszottak, négy év múlva pedig legjobbjuk, Johan Cruyff nélkül álltak ki. Szintén a házigazdák ellen...

Franciaország: Domenech halasztja a vb-keret kihirdetését

Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy május 2. helyett csak május 11-én nevezi meg azokat a játékosokat, akik részt vesznek a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságon.

Elefántcsontpart: a brazilok vagy a portugálok megelőzhetők - Eriksson

Sven-Göran Eriksson, az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya úgy véli, oly sok tehetség összpontosul a keretében, hogy Brazília és Portugália egyikét elüthetik a továbbjutástól a vb-n.

FIFA: vizsgálat indul az algériaiak megtámadása miatt

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfőn jelezte, fegyelmi bizottsága április 15-én meghallgatást tart az algériai csapat tavaly novemberi kairói megtámadása ügyében.

A korábbi ZTE-csatár ismét gólt lőtt, bravúrt elérő Honvéd-légiósok

Az utóbbi időben jelentősen megnőtt a hazánkban légióskodó külföldi válogatott labdarúgók száma, akik a hét végi selejtezőkön is nagy arányban képviseltették magukat. Megpróbáltuk összegyűjteni, hogyan is szerepeltek. Mint összeállításunkból kiderül, szép eredményeket értek el válogatottjukkal. De nézzük részletesen!

Vb 2010: Duff sérülés miatt kihagyja a selejtezőket

Damien Duff, az ír válogatott egyik kulcsembere térdproblémái miatt kénytelen kihagyni csapata Bulgária és Olaszország elleni vb-selejtezőit.

Dél-Afrika: gondok a bajnoksággal a stadionok miatt

Gondok vannak a dél-afrikai labdarúgó-bajnoksággal, mivel a 2010-es világbajnokság jegyében zajló stadionfelújítási munkálatok miatt nincs elég létesítmény a bajnoki mérkőzések lejátszásához.

Filipovics: Némethnek és Szalainak még nincs helye a válogatottban

Filipovics Vladan a legismertebb magyarországi játékosügynökök egyike, aki nagyon sok nemzetközi kapcsolattal rendelkezik, és rengeteg személyes tapasztalata van arról, hogyan is működik a „nagy európai futballbiznisz” nevű játék. A menedzserrel többek között az angliai légiósokról, Gera Zoltánról, Király Gáborról, a magyar labdarúgás nagy ígéreteiről, Németh Krisztiánról, Szalai Ádámról, a magyar válogatottról, Lothar Matthäusról és Erwin Koemanról, valamint a pénzügyi világválság labdarúgásra gyakorolt hatásairól is beszélgettünk.

Vb-selejtezők: Szaúd-Arábia simán kikapott Üzbegisztántól

A 2010-es labdarúgó világbajnokság selejtezőjében Szaúd-Arábia 3–0-s vereséget szenvedett Üzbegisztánban. A két Korea gól nélküli döntetlent játszott egymással.

Vb-2010: a FIFA elégedett a dél-afrikai stadionokkal

A szervezőbizottság tájékoztatása szerint elégedett volt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a 2010-es dél-afrikai világbajnokság tervezett stadionjainak jelenlegi állapotával.

Vb 2010: szeptember 6-án Cipruson kezdenek a címvédő olaszok

Szeptember 6-án Cipruson játssza első mérkőzését a 2010-es világbajnokság selejtező-sorozatában a címvédő olasz labdarúgó-válogatott – jelentették be az érintettek, miután a 8-as csoportban szereplő válogatottak képviselői megtartották naptáregyeztető tárgyalásukat Szófiában.

Vb-2010: a dán fővárosban egyeztetnek a selejtezőkről

Január 6-án Koppenhágában egyeztetnek a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság 1. selejtezőcsoportjában szereplő válogatottak - köztük a magyar együttes - képviselői a kvalifikációs programról, tájékoztatta az MTI-t Bienerth Gusztáv, a magyar szövetség (MLSZ) nemzetközi igazgatója Durbanból a vasárnapi sorsolás helyszínéről.

Durbanban 16 órakor kezdődik a 2010-es vb selejtezőinek sorsolása

Magyar idő szerint vasárnap délután négy órakor kezdődik a dél-afrikai Durbanban a 2010-es labdarúgó-világbajnokság selejtező-sorozatának sorsolása. Eldől a többi között az is, hogy Magyarország válogatottja milyen ellenfelekkel kerül egy csoportba az európai kvalifikációs sorozatban. A vb-re több mint 150 ország szeretne kijutni.

Vb-2010: a durbani után itt a nelspruiti építősztrájk

Két nappal a durbani sztrájk vége után a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nelspruiti stadionjának építői is beszüntették a munkát.