Vb 2022: hoppá, Málta 3–0-ra eltángálta esélyesebb vendégét

Oroszország és Horvátország labdarúgó-válogatottjának moszkvai vb-selejtezője nem hozott gólt, döntetlenre végződött a Szlovénia–Szlovákia csata is (1–1), de a H-csoport így sem maradt nagy esemény nélkül szerda este: Málta rendszerint a rövidebbet húzó válogatottja szép gólokat szerezve 3–0-ra eltángálta Ciprust. Az első és az utolsó helyezettet mindössze három pont választja el egymástól!

Vb 2022: Haaland begyötört egyet, de volt rá holland válasz

Norvégia és Hollandia labdarúgó-válogatottja nem bírt egymással (1–1) a vb-selejtező G-csoportjának szerda esti rangadóján, és bár a törökök két góllal vezettek Montenegró ellen, végül nekik is be kellett érniük a döntetlennel – a vendégek a 97. percben egyenlítettek! A csoport harmadik szerdai mérkőzésen Lettország nagy csatában 3–1-re legyőzte a sokáig keményen ellenálló Gibraltárt.

FIFA: kétévente rendeznének labdarúgó-világbajnokságot

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megvizsgálja a lehetőségét, hogy az eddig megszokott négy helyett kétévente rendezzen világbajnokságot.

Vb 2022, selejtező, CONCACAF-zóna – 35 csapat, 3 kör

Az Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség válogatottjait tömörítő CONCACAF-zónában három körben rendezik meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőjét. A kontinenst legalább három válogatott képviseli a katari vb-döntőn. Nyolc válogatott maradt versenyben 2021 őszére, ők klasszikus körmérkőzéssel folytatják.

Videó: a meccs, amelyiken Nyilasiék átírták a vb-történelem egy részét

A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! A főként emlékezetes futballpillanatokat felvillantó sorozatunkban ezúttal egy olyan világbajnoki mérkőzésre tekintünk vissza, amelyiken a magyar válogatott máig élő vb-rekordokat állított fel.

Videó: amikor a vb-történelem talán legakrobatikusabb gólörömén ámultunk

A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! A főként emlékezetes futballpillanatokat felvillantó sorozatunkban ezúttal a világbajnokságok történetének talán legakrobatikusabb gólörömét elevenítjük fel.

Videó: egy meccsen három sárga lap ugyanannak? Ha olyan az akcentusod…

A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! A főként emlékezetes futballpillanatokat felvillantó sorozatunkban ezúttal egy olyan különös világbajnoki mérkőzésre nyitunk ablakot, amelyiken egy játékosnak csak a harmadik sárga lap után mutatta fel a pirosat a játékvezető.

Videó: amikor a mágikus 10-es tökélyre vitte a kapusbolondítást

A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! A főként emlékezetes futballpillanatokat felvillantó sorozatunkban ezúttal ismét egy világbajnokságra nyitunk ablakot, hogy megnézzünk egy megmozdulást, amely Pelé ösztönös futballzsenialitását bizonyítja. Gól volt? Nem volt gól? Ma már nem ez a lényeges.

Videó: amikor 24 passzos támadásból lőtt gólt Cambiasso

A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! A főként emlékezetes futballpillanatokat felvillantó sorozatunkban ezúttal ismét egy világbajnokságra nyitunk ablakot, és megnézzük azt a gólt, amelyet az argentin Esteban Cambiasso lőtt 2006 nyarán a vb-történelem egyik leghosszabb „altatása” után.

Videó: így ment le kutyába az angol foci csillaga – dörgő taps!

A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! A főként emlékezetes futballpillanatokat felvillantó sorozatunkban ezúttal ismét egy világbajnokságra nyitunk ablakot, hogy megnézzük a tornák történetének egyik legállatibb epizódját.

Hetvenéves az utolsó „szocialista” vb-gólkirály

Grzegorz Lato a kapu előtt határozottabb volt, mint szövetségi vezetőként, de a lengyelek nem a korrupt sportvezetőre, hanem a kétszeres világbajnoki bronzérmes labdarúgóra emlékeznek.

Vb 2022: sorsoltak Afrikában – Szalah vagy Aubameyang kiesik

Kedd este a kairói Nile Ritz-Carlton Hotelben megtartották a 2022-es labdarúgó-világbajnokság afrikai selejtező csoportkörének sorsolását. Érdekesség, hogy egy négyesbe került két gyakori vb-résztvevő, Elefántcsontpart és Kamerun, és ugyancsak egymás rovására léphet közelebb a katari döntőhöz a kontinens két kiváló támadója, Mohamed Szalah (Egyiptom) és Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon).

Vb 2022, selejtező, Dél-Amerika – 10 csapat, 1 kör

Dél-Amerikában a szokásos oda-vissza körmérkőzés keretében rendezik meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőjét. A kontinenst öt válogatott képviselheti a katari vb-döntőn: négyen a dél-amerikai kvalifikációs sorozatból biztosan kijutnak, egy csapat pedig interkontinentális pótselejtezőn válthatja meg a jegyét.

Vb 2022: több és olcsóbb lesz az alkohol Katarban – sajtóhír

A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szervezői nemsokára olyan egyezségre juthatnak, amely azt eredményezi, hogy több és olcsóbb lesz az alkohol a torna alatt.

Vb 2022: Iniesta és Quaresma is a csapatban, mégis kikaptak

Nagy nap volt a szerdai Afrikában: lejátszották a 2022-es labdarúgó-világbajnokság első selejtezőkörének első mérkőzéseit. A Sao Tomé és Príncipe-i válogatott olyan jó nevű játékosokkal, mint Iniestával és Dilson Neves Quaresmával a soraiban 1–0-ra kikapott hazai környezetben a Pelével (született Judilson Mamadu Tuncará Gomes) felálló Bissau-Guineától. A felsorolt játékosoknak természetesen az ég egy adta világon semmi közük klasszis névrokonaikhoz.

Vb 2022, selejtező, Ázsiai zóna – 46 csapat, 4 kör

Ázsiában négy körben rendezik meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőjét. A kontinenst – a házigazdán kívül – további öt válogatott képviselheti a katari vb-döntőn: négyen az ázsiai selejtezőből biztosan kijutnak, egy válogatott interkontinentális pótselejtezőn válthatja meg a jegyét. A sorozat 2021 őszére elérkezett abba a szakaszba, amelyben már csak a 12 legjobb válogatott van versenyben.

Vb 2022, selejtező, Afrikai zóna – 54 csapat, 3 kör

Afrikában három körben rendezik meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőjét. A kontinenst öt válogatott képviseli a katari vb-döntőn. A koronavírus-járvány okozta halasztások miatt 2021 őszén még 40 csapat van versenyben, ők vágnak neki a második körnek.

Vb 2022: a FIFA tanácsa már Katarban is 48 csapatot akar

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tanácsa pénteken jóváhagyta az együttműködést Katarral annak érdekében, hogy már a 2022-es világbajnokságon is 48 válogatott szerepeljen.

AIPS: Modric, Biles és a francia futballválogatott 2018 legjobbjai

Ahogy minden évben, idén is megrendezte a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) az Év sportolója-szavazást, amelyen a férfiaknál a horvát labdarúgó-válogatottal vb-ezüstérmet szerző, s az idei Aranylabdát elnyerő Luka Modric, míg a nőknél a négyszeres olimpiai bajnok, 14-szeres világbajnok amerikai tornász, Simone Biles végzett az első helyen.  

Bent volt? Nem volt bent? Egyre megy: Anglia aranyérmes! – vb-videók

A négyévenként ránk köszöntő vb-évszak első napján, május 27-én indul és július 30-án ér véget sorozatunk, amely a labdarúgó-világbajnokságok 1930 és 2014 közötti történetét napi bontásban dolgozza fel videós-képes-szöveges formában. A július 30-án megrendezett két döntővel, az eddigi tornák két legkésőbbi mérkőzésével ebben a részben zárul a sorozat, azonban a cikk alján található „vb-öröknaptár” napjaira kattintva az összes, azaz mind a 61 epizód elérhető.