-->
Brisbane 2032: sportdiplomáciai siker! Fürjes Balázs bekerült az olimpiát előkészítő bizottságba

A 2023-as atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke, a FINA, a Nemzetközi Úszószövetség elnökségének tagja, egyben a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba – derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.

Elmesélt élettörténetek – 184 magyar olimpiai arany, és ami mögötte van

Nem egyszer „kézbe vevős” könyv ez: a 184 magyar olimpiai arany történetét elmesélő kötet valóban mesél, és nemcsak a sikerekről, sokkal inkább a győzelmet megszerző emberek életéről.

NOB: kizárták az oroszokat és a fehéroroszokat az olimpiai közvetítési pályázatokból

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kiírta Európában a pályázatot a 2026-os téli és a 2028-as nyári olimpia televíziós jogaiért, amiből ugyanakkor kizárta Oroszországot és Fehéroroszországot – jelentette az MTI.

Olimpia: Egyiptom 2036-ban Afrikába vinné a játékokat

Egyiptom azt fontolgatja, hogy jelentkezik a 2036-os nyári olimpia vendéglátójának.

Los Angeles 2028: Kalifornia védekezik a hőséggel szemben

A 2028-as Los Angeles-i olimpia miatt Kalifornia különleges óvintézkedéseket vezet be, hogy minél jobban védve legyen mindenki a nyári játékok idején várható szélsőségesen meleg idő következményeivel szemben.

Olimpia: tíz év után kapta meg ezüstérmét az indonéz súlyemelő

Tíz év múltán vehetett át olimpiai ezüstérmet Citra Febrianti indonéz súlyemelő, aki eredendően negyedikként végzett a 2012-es londoni ötkarikás játékokon – írja a Magyar Távirati Iroda.

MOB: a szövetségek összefogását indítványozza az elnökség

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége indítványozza a sportági szakszövetségek összefogását az előttük álló nehéz időszakban – írja az MTI.

Los Angeles 2028: először tartott bejárást NOB-delegáció a helyszínen

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) delegációja először tett személyes látogatást Los Angelesben, a 2028-as nyári olimpia helyszínén – írja az MTI.

Ökölvívás: változtatnak a párizsi kvalifikációs rendszeren

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az ökölvívók számára a 2024-es párizsi olimpiára új kvalifikációs rendszert fogadott el, amely a bejelentés szerint „kevésbé bonyolult”, mint a korábban jóváhagyott.

A győztes pálya titka – 50 éve nyert hét aranyat Mark Spitz a müncheni olimpián

Kilencszeres olimpiai aranyérmes, ám különlegesség, hogy hetet egyazon olimpián nyert, éppen 50 esztendeje, Münchenben. Hogy mindegyiket világcsúccsal, kiemelkedő ráadás, ahogyan az is, hogy már kétszeres bajnokként volt – csalódott. Mark Spitz korszakos úszó, aki lát(ha)tta, annak talán több is.

Földi, Balczó: a közvélemény aranyai

A magyar sport korszakos egyéniségei értek fel Münchenben pályájuk csúcsára, Földi Imre karrierje két ezüstérem, Balczó Andrásé két csapatgyőzelem, de a 11 ponttal elbukott mexikóvárosi egyéni arany után teljesedett be az 1972-es olimpián. Sokan mások viszont lecsúsztak a hőn áhított bajnoki címről.

Olimpia: kevesebb autó, több tömegközlekedés a párizsi szervezők célja

A 2024-es párizsi olimpia szervezőinek célja, hogy az eddig megszokotthoz képest kevesebb autó és busz szolgálja ki az akkreditált embereket, és a játékok résztvevői inkább a francia főváros tömegközlekedési rendszerét használják – írja a Magyar Távirati Iroda.

Olimpia: már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os játékok rendezésére

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke szerint már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os nyári ötkarikás játékok rendezésére – írja az MTI.

Népsport: 1972 – a nyugatnémetek megmutathatták a világnak

Hat évvel az 1972-es nyári olimpiai játékok előtt, 1966. április 26-án Rómában döntött úgy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy az NSZK harmadik legnagyobb városa, München legyen a XX. nyári olimpiai játékok házigazdája. A bajor főváros mellett Detroit, Madrid és Montreal szállt még ringbe, végül a nyugatnémetek lettek a befutók.

Olimpia: Mexikó is bejelentkezett a 2036-os rendezésre

Mexikó is csatlakozott azon országok sorához, amelyek szívesen lennének házigazdái a 2036-os nyári olimpiának – írja az MTI.

Tokió 2020: letartóztatták a szervezőbizottság vezetőségi tagját

Korrupció gyanújával letartóztatták Takahasi Harujukit, a tavalyi tokiói olimpia szervezőbizottságának korábbi vezetőségi tagját.

Népsport: csillag a gyászpaláston

A Los Angeles-i hat olimpiai bajnoki cím után forró szeretettel fogadták a sportolókat idehaza.

Olimpia 2036: Törökország készen áll a rendezésre

A török sportminiszter azt mondta, hogy országa készen áll az olimpia megrendezésére, és szívesen lenne gazdája a 2036-os nyári ötkarikás játékoknak – írja az MTI.

Olimpia 2036: még csak épül az új főváros, de Indonézia már olimpiát rendezne ott

Indonézia új fővárossal pályázik a 2036-os olimpia és paralimpia megrendezésére – adta hírül az insidethegames.biz portál az ázsiai ország olimpiai bizottságára hivatkozva.

Los Angeles 2028: tovább él a kick-box esélye az olimpiai részvételre

A kick-box is ott van azon kilenc sportág között, amely még pályázhat a 2028-as, Los Angeles-i ötkarikás játékokon való részvételre, és a magyar sportági szövetség (MKBSZ) elnöke szerint ennek megnőtt az esélye azzal, hogy sikeresen mutatkozott be a Világjátékokon – írja az MTI.


Kézilabda Eb: Tudta-e?