Cselgáncsban magyar bírók is lesznek Párizsban

Vágólapra másolva!
2024.04.18. 11:45
Gosztonyi Balázs ott lehet a párizsi olimpián bíróként (Fotó: judoinfo.hu)
A párizsi olimpián és paralimpián is lesz magyar bíró a cselgáncsversenyeken.

Tóth László, a Magyar Judoszövetség (MJSZ) elnöke a judoinfo.hu szaklapnak elmondta, a bírók világranglistáján legmagasabban jegyzett Gosztonyi Balázs utazhat majd az ötkarikás játékokra, Fridrich Katalin pedig a paralimpiára.

„Ez fantasztikus hír a magyar judosport számára” – fogalmazott Tóth László, aki az Európai Judoszövetség (EJU) elnöke is. A sportvezető kiemelte, nem sok szövetség dicsekedhet azzal, hogy mindkét nagy eseményen lesz versenybírója, ráadásul ez a duplázás sorozatban harmadszor sikerült.

Korábban további három alkalommal volt a sportágban magyar bíró olimpián: 1992-ben Barcelonában Vági Miklós, míg 1996-ban Atlantában és 2000-ben Sydneyben Tardos János vezethetett mérkőzéseket.

A riói és a tokiói olimpián Havasiné Fridrich Annamária, a riói paralimpián Gosztonyi Balázs, a tokiói paralimpián pedig Havasi Viktor lehetett jelen a magyar bírók közül. Fridrich Annamária, aki a bíráskodástól Tokió után visszavonult, jelenleg az EJU ellenőreként dolgozik a sportágban, ő és Katalin ikertestvérek, Havasi Viktor Annamária férje, Gosztonyi Balázs pedig Katalin férje.

A párizsi olimpiára július 24. és augusztus 11. között kerül sor, a paralimpiát pedig augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik a francia fővárosban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik