MLS: bemutatkozott Schön Szabolcs a dallasi csapatban

Helyi idő szerint szombat délután Schön Szabolcs bemutatkozott az Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnokságában (MLS): csapata, az FC Dallas hazai pályán 1–1-es döntetlenre végzett a Houston Dynamóval.

Honvéd: az Amerikába tartó Gazdag az FTC ellen búcsúzhat

Amiről hetekkel korábban írtunk, egyre biztosabbá válik: Gazdag Dániel a Ferencváros elleni szombati bajnoki mérkőzéssel búcsút inthet a Bp. Honvédnak, s az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Unionban folytathatja pályafutását.

Légiósok: Ha Rossi hív, hazajövök – Schön elutazott Amerikába

Csütörtökön lejátszotta utolsó bajnokiját az MTK-ban Schön Szabolcs, aki péntek reggel el is utazott Dallasba, hogy csatlakozzon az új csapatához, az FC Dallashoz. Az NSO Tv a Mol Fehérvár elleni mérkőzés után beszélgetett a 20 éves szélsővel a kék-fehéreknél töltött két évről, a fejlődési lehetőségekről az MLS-ben, valamint szóba került az is, hazautazik-e, ha Marco Rossi behívja a válogatott Eb-re készülő bő keretébe.

Kép: váratlan vendég, a klub „szerződtette” a 4 lábú játékost

Váratlan vendég bukkant fel a járványhelyzet miatt ideiglenesen a floridai Tampában állomásozó Toronto FC edzésén kedden. Az MLS-ben szereplő labdarúgócsapat gyakorlásának helyszínén egy aligátor bukkant fel – ez arrafelé nem számít ritka jelenségnek.

MLS: Különösen jót tett a lelkemnek ez a gól – Sallói

Győztes góllal kezdte a bajnokságot Sallói Dániel, a Sporting Kansas magyar labdarúgója, aki a kitartásának is köszönheti Vermes Péter edző bizalmát.

MLS: Sallói győztes góllal indította az új idényt – videó

Góllal kezdte az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) új idényét Sallói Dániel, a találat ráadásul győzelmet ért csapatának, a Sporting Kansas Citynek.

MLS: az Inter Miami szabályt szegett Matuidi átigazolásával

Szabályt szegett a világbajnok francia Blaise Matuidi szerződtetésekor az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) újonc Inter Miami – közölte az MTI.

Schön ajtót nyithat a magyar fiataloknak Amerikában

Mint ismeretes, a napokban az MTK labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy Schön Szabolcs nyártól az amerikai profi ligában szereplő (MLS) FC Dallasban folytatja pályafutását. Az átigazolás hátteréről a szélsőt az Egyesült Államokba közvetítő The Footballers Group menedzseriroda részéről Panikosz Makedonasszal és Sowunmi Thomasszal beszélgettünk.

MTK: It’s official that Szabolcs Schön will continue his career in FC Dallas

From May, the talented winger, Schön Szabolcs, will continue to play football in the North American professional football league, MLS (Major Soccer League).

MLS: tesztelik az agyrázkódás miatti plusz két csere lehetőségét

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) és a női bajnokságban (NWSL) is tesztelik az agyrázkódás miatti két cserelehetőséget – közölte az MTI.

Videó: lenyűgöző fényjátékkal mutatták be az új stadiont

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő FC Cincinnati hivatalos oldala lenyűgöző fényjátékkal mutatta be az új West End Stadiont.

Videó: Beckham megmutatta az edzésen, semmit sem felejtett

Már csak egy hónap van az egyesült államokbeli élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (MLS) rajtjáig, ami azt jelenti, egyre sűrűbb a program a csapatok edzésein. Az Inter Miaminál a csapat tulaja, David Beckham is beugrott az egyik nap, és megmutatta, hogy bár már lassan nyolc éve visszavonult, a legendás jobb láb semmit sem kopott…

MLS: az Egyesült Államokba kényszerülnek a kanadai csapatok

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szerdán bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt a bajnokság három kanadai csapata a jövő hónapban rajtoló idényt az Egyesült Államokban kezdi, mivel a két ország között egyelőre csak karanténkötelezettség mellett lehet utazni.

Leendő világsztárok Amerikából? – Schön Szabolcs is kirakatba kerül

Az (észak-)amerikai profi labdarúgóliga, vagyis az MLS 1996-os alapítása óta, közel húsz éven keresztül az volt a jellemző, hogy Európából általában a 30 év körüli vagy még idősebb futballisták szerződtek a tengerentúlra, sokszor nem titkoltan levezetni, illetve pénzt keresni mentek oda, miközben onnan, vagyis az MLS-ből csak nagy ritkán érkeztek játékosok az öreg kontinensre. Az elmúlt néhány évben azonban kezdtek megváltozni ezek a tendenciák. Egyre inkább csökken az Európából Amerikába szerződő játékosok átlagéletkora – ebbe a sorba illeszkedik az MTK-tól nyáron Dallasba szerződő, 20 éves Schön Szabolcs is –, miközben egyre több fiatal tehetségre figyelnek fel az európai klubok az MLS-ből. A témában az amerikai utánpótlás-nevelésben dolgozó magyar edzővel, Militár Ivánnal és az amerikai piacon is meghatározó szerepet beöltő InStat futballelemző vállalat magyarországi képviselőjével, Kovács Istvánnal beszélgettünk.

MLS: Henry családi okok miatt távozik a Montreal Impacttől

A tengerentúli profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Montreal Impact a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a csapat vezetőedzője, Thierry Henry családi okok miatt távozik.

MLS: kacsákról készült videóval jelentette be új játékosát az Orlando

Minden jel szerint bejött az ESPN és több dél-amerikai sportoldal jelentése, Alexandre Pato az észak-amerikai profi labdarúgóligában szereplő Orlando City játékosa lett. Az együttes az egykori Milan-üdvöske nevével játszva, mókásnak szánt képpel, videóval jelentette be új szerzeményét.

MLS: egy hónapot csúszik az idény, december közepén lesz a döntő

Április 3-án, a megszokotthoz képest nagyjából egy hónapos csúszással kezdődik idén az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS), amelynek a döntőjét december 11-én rendezik.

MLS: Beckham korábbi csapattársa lett az Inter Miami vezetőedzője

Az 59-szeres angol válogatott Phil Neville lett az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami vezetőedzője.

Légiósok: Szabadon igazolható vagyok – Németh Krisztián

Hazatért és egyénileg készül Németh Krisztián, aki olyan MLS-klubba igazolna át, amelyben sok játéklehetőséget kaphat.