Futballreform: nagyobb kaput, kevesebb játékost, rövidebb meccset!

Öt szabálymódosítási lehetőséget teszteltek néhány héttel ezelőtt egy labdarúgó-utánpótlástornán – a változtatások elsőre meghökkentőnek tűnnek, ám a régi sportújságokat fellapozva kiviláglik, meglepő reformötletekből sohasem volt hiány.

Hollandia: Marco van Basten eltörölné a lesszabályt

A holland csatárlegenda, Marco van Basten véleménye szerint a futball szabályalkotóinak meg kellene fontolniuk a lesszabály eltörlését, úgy gondolja, ez jót tenne a játéknak – közölte az MTI.

Labdarúgás: változik a vétlen kezezéssel kapcsolatos szabály

A futball szabályalkotó testülete (IFAB) megváltoztatta a szabályt arról, amikor gól születik vétlen kezezés után.

Premier League: jönnek az ideiglenes cserék – sajtóhír

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) lehet a világ első profi ligája, ahol bevezetik az ideiglenes cseréket – adta hírül a The Times. A PL vezetősége a részvényesekkel és a klubokkal folytatott hétfői megbeszélésen jelentette be a tesztidőszakot, amely már a jövő héten elkezdődik. Az ideiglenes cseréket fejsérülések esetén lehet alkalmazni.

IFAB: még tovább marad a meccsenkénti öt csere lehetősége

A futball szabályalkotó testülete (IFAB) meghosszabbította a mérkőzésenkénti öt cseréről szóló lehetőséget.

Spanyolország: marad az öt csere az első két osztályban

A következő idényben is öt cserelehetőségük lesz az edzőknek a spanyol labdarúgó-bajnokság első és másodosztályában.

PL: a klubok leszavazták, nem lesz öt csere az új idényben – sajtóhír

A BBC Sport beszámolója szerint a Premier League 2020–2021-es idényében nem alkalmazzák majd az öt csere lehetőségét biztosító szabályt, miután a klubok többsége ellene voksolt.

Labdarúgás: szándékos köhögésért akár piros lap is járhat

A BBC a labdarúgás szabályalkotó testületére (IFAB) és az angol Labdarúgó-szövetségre (FA) hivatkozva azt írta, a koronavírus-járvány miatt akár piros lappal büntethető az a játékos, aki egy mérkőzésen szándékosan ráköhög egy másik játékosra vagy a játékvezetőkre.

MLSZ: a bajnokság kezdetéig döntenek az öt cserelehetőségről

A Magyar Labdarúgó-szövetség a Nemzeti Sport Online-nak megerősítette, hogy a 2020–2021-es bajnokságok kezdetéig dönt arról, él-e az IFAB adta lehetőséggel a mérkőzésenkénti öt cserelehetőséget illetően.

IFAB: a következő idényben is ötöt lehet cserélni – hivatalos

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) szerdán a hivatalos honlapján bejelentette, a következő idényben is ötöt cserélhetnek a csapatok mérkőzésenként.

IFAB: hosszabb távon is maradhat az öt csere – sajtóhír

A The Athletic beszámolója szerint a teljes 2020–2021-es idényre érvényben maradhat a koronavírus-helyzet miatt bevezetett, rendkívülinek szánt szabály, mely szerint a labdarúgócsapatok egy mérkőzésen öt játékost is cserélhetnek – igaz, továbbra is csak három játékmegszakítás mellett.

Labdarúgás: a szabályalkotó testület engedélyezte a meccsenkénti öt cserét

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) pénteki közleményében jelezte, átmenetileg engedélyezi, hogy mérkőzésenként a csapatok ötöt cseréljenek.

FIFA: háromról ötre növelnék a cserék számát egy meccsen

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány hatására azt tervezi, hogy háromról ötre növeli a cserélhető játékosok számát egy mérkőzésen.

Labdarúgás: Wenger módosítana a lesszabályon, hamarosan megtárgyalják

Az Arsenalt huszonkét éven át irányító Arsene Wenger forradalmasítaná a futballban használt lesszabályt. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség által a sportág fejlesztéséért felelős igazgatónak megválasztott szakember javaslatát hamarosan megtárgyalhatja a FIFA Szabályalkotó Testülete (IFAB).

FIFA: így tennék érthetőbbé a VAR-ral hozott döntéseket

A bíróknak a jövőben el kellene magyarázniuk a VAR alapján meghozott döntéseiket a szurkolók felé – legalábbis a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Szabályalkotó Testületének (IFAB) új elgondolása szerint.

PL: csak a VAR használata után lehet visszajátszás a kivetítőn

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Szabályalkotó Testülete (IFAB) ragaszkodik ahhoz, hogy a szurkolók csak azt követően lássanak visszajátszást VAR-esetről, hogy a játékvezető már használta a videobírót – számol be a Sky Sports.

MLSZ: június 1-jén változik a futball több szabálya – íme!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete (IFAB) 2019. március 2-i, a skóciai Aberdeenben megrendezett közgyűlésén számos, a labdarúgás játékszabályait érintő kiegészítést és pontosítást fogadott el. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján foglalta össze a június 1-jén hatályba lépő változásokat. Íme!

IFAB: több pontban változnak a labdarúgás szabályai

Fontos módosítást fogadott el a kezezésre vonatkozóan a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB, amely a skóciai Aberdeenben ülésezett a hétvégén. Az új szabályok a 2019–2020-as idénytől hatályosak.

IFAB: a jövőben egyértelmű lehet, mi is a kezezés

Több lehetséges módosítás is pozitív fogadtatásra talált a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) tagjainak körében, s ezeket támogatják is.

PL: a sok időhúzás miatt megreformálnák a labdarúgást

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) sajtóértesülések szerint a sok időhúzás miatt szeretné megreformálni a játékot.