WTCC: Makaóban rajthoz áll a korábbi F1-es tesztpilóta

Két év után tér vissza a túraautó-világbajnokságba (WTCC) Ma Csing-hua. A kínai pilóta a szezon utolsó előtti versenyhétvégén, Makaóban vesz részt a Citroën színeiben.

F1: az idén újra versenyeznek a HRT autóival

Újra versenyeznek a tavaly csődbe ment HRT Formula–1-es csapat autói. A spanyol istálló „maradványait” felvásárló Teo Martin ócskavas-kereskedő a régi versenyautókat tömörítő BOSS GP-sorozatban állít rajthoz két 2011-es négykerekűt. 

F1: madridi bontóba és a Pirellihez kerültek a HRT autói

Teo Martin madridi autóbontó vásárolta meg a tavalyi Formula–1-es idény végén megszűnt HRT-istálló autóit és műszaki felszereléseit. Egy kivételével, amely a Pirellihez került.

F1: megvásárolnák a HRT jogait, lehet 12. csapat

Egy kanadai és amerikai befektetőkből álló csoport megvásárolná a 2012-es Formula–1-es idény után felszámolt HRT-istálló jogait, és Scorpion Racing néven indítana csapatot a 2013-as szezonban. A csoport élvezi Bernie Ecclestone támogatását, de a nevezések novemberi lezárulta miatt valószínűleg csak a 2014-es idényben csatlakozhat a mezőnyhöz.

F1: A Saubernél volt a legrosszabb - De la Rosa

Pedro de la Rosa 41 évesen, a HRT megszűnése után sem akar elszakadni a Formula–1-től, a spanyol pilóta szívesen csatlakozna valamelyik istállóhoz tartalék sofőrként. A McLarenhez viszont nem menne vissza, mert kétszer már elhagyta a wokingiakat. Arról is beszélt, hogy nem a HRT volt a legrosszabb csapata.

A csapatfőnököknél Alonso volt a legjobb

Fernando Alonsót szavazták meg 2012 legjobb versenyzőjének a Formula–1-es csapatfőnökök, akiket immár ötödik éve kért fel az értékelésre az autosport.com. A győztes még egyik korábbi évben sem zárt olyan nagy fölénnyel, mint az idén a Ferrari spanyol pilótája, aki 71 pontot vert a világbajnok Sebastian Vettelre.

F1: Ecclestone még a tizenegy csapatot is sokallja

Hiába távozik minden bizonnyal a mezőnyből a HRT, Bernie Ecclestone szerint még így is túl sok csapat van a Formula–1 mezőnyében.

F1: itt a vég, a HRT nincs rajta a 2013-as csapatlistán

Minden bizonnyal tizenegy csapattal indul el a Formula–1 2013-as világbajnoki idénye, mert a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) által közzétett listán nincs rajta a HRT neve.

F1: részegen randalíroztak a megszűnő HRT dolgozói

Spanyol sajtóhírek szerint részegen randalíroztak a megszűnés szélén lévő Formula–1-es HRT Brazíliából hazatérő, munkanélkülivé váló dolgozói az istálló madridi főhadiszállásán. Ha az istálló november 30-áig nem adja be a nevezését a 2013-as F1-es szezonra, megszűnik, s mivel nincs befektető, ez várhatóan be is következik.

Dráma a rajtrács másik oldalán, a HRT-nek nincs személyzete

Mozgalmas szezonja volt a Formula–1 három új csapatának, a 2012-es szezonban egyaránt új néven induló Caterhamnek, Marussiának és HRT-nek, amelyek közül az első kettő az idény utolsó kilométereiig kiélezett csatát vívott a konstruktőr-világbajnokság 10. helyezéséért, míg a spanyol csapat számára minden bizonnyal a Brazil Nagydíj jelentette a végállomást.

Hamilton vegyes érzésekkel távozik, Button sajnálja

Érzelmes idényzárón van túl a McLaren-istálló, amely Jenson Button győzelmét ünnepelte, Lewis Hamiltontól viszont elbúcsúzott Interlagosban. A Mercedeshez távozó angol szomorú a válás miatt, de izgatottan várja az új kihívásokat. Ami a versenyét illeti, mérges Nico Hülkenbergre, amiért a német bocsánatot sem kért tőle az után, hogy megcsúszott és kilökte a pályáról. Michael Schumacher büszke arra, hogy pontot szerzett utolsó versenyén, és hogy Sebastian Vettel lett a világbajnok, míg a verseny alatt egy szervizúton zsákutcába futó Kimi Räikkönen azt mondta, kellett volna lennie ott egy kapunak, amelyen át visszajut a pályára.

F1: Brazil Nagydíj, a futam élőben az NSO-n!

Nincs több esély a javításra, a Brazil Nagydíjon eldől, ki lesz a 2012-es Formula–1-es idény világbajnoka. Sebastian Vettel 13 pontos előnnyel, a 4. rajthelyről várja az interlagosi futamot, riválisa, Fernando Alonso a 7. rajtkockából figyeli a piros fények kialvását. Vettelnek addig nem kell izgulnia, amíg a spanyol fel nem verekszi magát a dobogós helyek egyikére, de ha közel marad a spanyolhoz, mindenképp megszerzi zsinórban harmadik vb-címét. 


Kézilabda Eb: Tudta-e?