Női kézi-vb: szoros meccs után Angoláé lett az Elnök-kupa

A Spanyolországban zajló női kézilabda-világbajnokon véget értek az alsóházi rájátszás helyosztói: az Elnök-kupa Angolába került a nap legszorosabb mérkőzése után.

Női kézi-vb: 55 holland gól, nem dőlt meg a mieink csúcsa

Hollandia 55–15-re győzte le Puerto Ricót a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, ezzel a szerzett gólok számának tekintetében majdnem beállította a magyar válogatott 2005-ös, Ausztrália elleni csúcsát (57–9). A román csapat 28, az orosz 22 gólos győzelmet aratott, hozzájuk képest a franciák szoros meccset játszottak Angolával (30–20). Az esti programban Norvégia és Svédország is 46 gólt dobva nyert, míg a Dragan Adzsics által irányított szlovén együttes simán megverte Montenegrót (28–18).

Tokió 2020: továbbra is veretlenek a svéd női kézisek

A svéd válogatott rendkívül izgalmas mérkőzésen 28–28-as döntetlent ért el a franciák ellen a tokiói olimpia kézilabdatornáján, így továbbra is veretlenül áll a B-csoport élén.

Tokió 2020: gólrekord a hollandok meccsén, a norvégok is nyertek a női kéziseknél

A világbajnoki címvédő holland válogatott 43–36-os győzelmet aratott a dél-koreai csapat felett kedden a tokiói olimpia női kézilabdatornájának 2. fordulójában, míg Norvégia 30–21-re nyert Angola ellen.

Férfi kézi-vb: a bíró lesérült, Katar ezúttal nyerni tudott Angola ellen

A két évvel ezelőtti tornával ellentétben ezúttal elmaradt a meglepetés, Katar öt góllal legyőzte Angolát az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon.

Női kézi-vb: rémálom Angolának, akklimatizáció nélkül érkeznek Japánba

A szombaton kezdődő női kézilabda-világbajnokság előtt már szinte az összes résztvevő válogatott megérkezett Japánba, vagy már a közelben tartózkodik, vagyis akklimatizálódik. Szinte az összes, leszámítva Angolát, amely csak kevesebb mint egy nappal első mérkőzése előtt, 40 órás utazást követően esik csak be a torna helyszínére.

Red Bull Neymar Jr's Five: így készül a magyar csapat a brazilok elleni nyolcaddöntőre

A magyar színeket képviselő Zsírkréták a pénteki csoportelsőségüket követően a szombati kieséses szakaszban elsőként a világdöntőnek otthont adó Brazília legjobbjaival találkozhatnak.

Red Bull Neymar Jr's Five: szenzációs kezdés – csoportgyőztes a magyar csapat!

Szenzációsan indult a Red Bull Neymar Jr's Five brazíliai világdöntője a magyar csapat (Zsírkréták) számára, hiszen a csoportkörben nagyszerűen teljesítve, első helyen jutott be a szombati kieséses szakaszba – itt a házigazda Brazília legjobbjaival találkoznak a mieink.

Afrika-kupa: a címvédő elbukta a csoportelsőséget, jöhet Nigéria

Befejeződtek az F-csoport küzdelmei a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörében: Kamerun nem bírt Beninnel, s mivel Ghána hozva a kötelezőt 2–0-ra legyőzte Bissau-Guineát, a címvédő csupán a második helyen jutott tovább a kvartettből.

ANK: csak meleg volt, gól nem – három meccs, három 0–0

A címvédő Kamerun gól nélküli döntetlent játszott Ghánával az Egyiptomban zajló Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének második fordulójában.

Férfi kézi-vb: Azt az arcunkat mutattuk, amit kell – Mikler

Magabiztos játékkal győzte le a magyar férfi kézilabda-válogatott Angolát a dán-német közös rendezésű világbajnokságon a D-csoport második fordulójában. A 34–24-es diadal után Csoknyai István szövetségi kapitány elmondta, igazán hétfőn kezdődik számunkra a torna, míg a meccs legjobbjának megválasztott Mikler Roland úgy fogalmazott, végre azt a játékot nyújtottuk, amire ezen a vb-n szükség van.

Férfi kézilabda-vb: biztos magyar győzelem Angola ellen

Az argentinok elleni döntetlen után Angola volt a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a dán-német közös rendezésű világbajnokságon. Bár figyelmeztető volt, hogy az afrikaiak legyőzték Katart, a magyar csapat egy pillanatig sem adott esélyt ellenfelének, és tíz góllal nyert.

Angola nem jelentett akadályt férfi kéziseinknek

Az Argentína elleni döntetlen után Angola volt a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a dán–német közös rendezésű világbajnokságon, a D-csoport második fordulójában. Bár figyelmeztető volt, hogy az afrikaiak legyőzték Katart, a magyar csapat egy pillanatig sem adott esélyt ellenfelének, és már az első félidőben eldöntve a két pont sorsát végül tíz góllal (34–24) nyert.

Férfi kézi-vb: mintha egy klubcsapat lenne az ellenfél – jön Angola

Az argentinok elleni döntetlen után Angola lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a dán-német közös rendezésű világbajnokságon (kezdés: 18.00, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n). Intő jel, hogy az afrikaiak az első körben meglepetésre legyőzték Katart, de nem elégszenek meg ennyivel. A keretükből tizenketten, valamint a szakmai stáb is ugyanabból a csapatból érkezik, azaz rendkívül összeszokott együttesről van szó. Azt is megtudtuk, hogy a játékosokat olyan jól megfizetik hazájukban, hogy nem motiváltak európai szerződésre.

Férfi kézi-vb: Egyiptom majdnem megtréfálta a svédeket

Angola drámai végjátékban 24–23-ra felülmúlta Katart a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában. A horvátok Izland legyőzésével kezdtek, míg a Szerbia–Oroszország összecsapás – az argentin–magyarhoz hasonlóan – döntetlennel zárult. A franciák két góllal nyertek a brazilok ellen, míg a norvégok és a spanyolok magabiztos sikert arattak.

Női kézi Eb: a hollandok győzelemmel hangoltak ellenünk

Lejátszotta a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését Hollandia, amely 32–29-re legyőzte Angolát Eindhovenben. A hollandok Magyarországgal csapnak össze a kontinenstorna csoportkörének első fordulójában.

„A harag és sírás nem segít”: a futball sötét arca 2017-ben

Lassan véget ér 2017, eljött az ideje az összegzésnek: a fókusz ezúttal a futballvilágon, az év legfontosabb vagy legnagyobb érdeklődést kiváltó eseményeit pedig két toplistába szedtük össze. A rangsor természetesen szubjektív, mint minden válogatás, és persze magyar „filter” is van rajta – essünk túl az összeállítás fájdalmasabb felén, 2017 top 10 negatív futballsztoriján.

Női kézi-vb: edzés kora reggel a szabadtéri pályán – így készült az Afrika-bajnok

Az Afrika-bajnok Angola a 19. helyen zárta a németországi női kézilabda-világbajnokságot. A csapatot immár a brazilokat 2013-ban vb-címig vezető Morten Soubak irányította. Az elutazásuk előtt az 53 éves dán szakemberrel beszélgettünk a körülményekről és a fejlődési lehetőségekről. Egészen furcsa volt hallani, hogy a válogatott játékosok felét adó klubban szabadtéri pályán készülnek, az edzéseket pedig kora reggel tartják, amíg nincs akkora hőség.

Női kézi: világbajnok edző az angolai válogatottnál

A dán Morten Soubak lett az angolai női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya.

Angola: több felelőse van a februári stadionkatasztrófának

Az angolai elnök, José Eduardo dos Santos által megrendelt vizsgálat megállapította, hogy több felelőse is van a 17 ember életét követelő februári stadionkatasztrófának.


Kézilabda Eb: Tudta-e?