NFL: Ray Rice, Forte és még további hat játékos kapott franchise taget

Vágólapra másolva!
2012.03.03. 19:15
Címkék
Javában tart az uborkaszezon a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), immáron 10 játékos kapott csapatától franchise taget.

A franchise tag segítségével a lejárt szerződésű játékost újabb egy esztendőre, továbbra is az együtteshez lehet láncolni, de ennek ára van: a csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                                           partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Philadelphia Eagles és az Oakland Raiders ezzel a módszerre kötötte magához DeSean Jackson illetve Tyvon Branchet (9.4, illetve 6.2 milliós garantált fizetést jelentett az esetükben a tag) azóta pedig beindult a nagyüzem.

Az Arizona Cardinals védő falemberére, Calais Campellre (10.6 milliót kereshet ennek értelmében), az Atlanta Falcons cornerbackjére, Brent Grimesra (10.6 millió), a Baltimore Ravens és a Chicago Bears futójára Ray Rice-ra, illetve Matt Fortére (7.7 millió), a Cleveland Browns és a Cincinnati Bengals rúgójára, Phil Dawsonra (3.25 millió) és Mike Nugentre (2.6 millió), a San Francisco 49ers safetyjére, Dashon Goldsonra (6.2 millió), a Washington Redskins pedig tight endjére, Fred Davisre rakta a taget (5.4 millió).

Az eddig taggel ellátottak közül egyedül Dawsonra érvényes a 120 százalékos szabály, őt tavaly is ilyen szerződéssel tartották meg a Barnák.

Beindult a nagytakarítás az Amerikai főcsoport északi csoportjának (AFC North) két nagyágyújánál is: a Pittsburgh Steelers a fiatalítás jegyében Hines Ward és Aaron Smith korábbi elküldése mellett Chris Kemoeatut és James Farriort is elbocsátotta, míg Baltimore-ban két cornerback, Chris Carr és Domonique Foxworth valamint Lee Evans elkapó munkáját köszönték meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik