Hozzunk 2 pontot a Milanon!

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.09.10. 12:09
Címkék
A bajnoki címmel kapcsolatos versenyfutásban, a vélt ellenfél Milan, botlott tegnap otthon hazai pályán - már amennyiben a tovább combosodott...

A bajnoki címmel kapcsolatos versenyfutásban, a vélt ellenfél Milan, botlott tegnap otthon hazai pályán - már amennyiben a tovább combosodott Lazio elleni X, botlásnak számít. Mindenesetre hazai 3 pontra simán volt esély így most elméletileg egy minimális egérutat tudunk szerezni a kuzinokkal szemben, az edzőhóhér Zamperini kormányozta Palermo ellen. Ami a rózsaszirmok zaklatott körülményei ellenére (még el sem kezdődött szezon, de egy edző már repült Pioli személyében) cseppet sem lesz kellemes kirándulás. Gasperini debütál.

Valljuk be, úgy hiányzott nekünk ez a 3 védős okosság, mint hazudós Jakabnak a Holocaust. De ha már itt van próbáljuk meg túlélni a dolgot. Több látható helyen is vérzik a dolog. 3 védős rendszerhez ki van a valagunk, két épkézláb középhátvédünk van, erre olyan felállásban kell(!) játszani amihez kell még egy. Az a még egy, a Córdoba, Chivu, Ranocchia csoda hármasból jön ki mivel első kettő sérült, a hajas baba tündérbéka kezd minden bizonnyal vasárnap este, akiben eddig kevesebb az örömünk mind a bánatunk. További hátránya az új edző hóbortjának, hogy egy világklasszis irányítónak nem igazán van szerepe benne. Sneijder vagy a középpálya közepén játszik - amire nem alkalmas, ütközni kell, szerelni, ilyenek - vagy borul a rendszer és a 3 csatár egyik szélén kap lehetőséget mint visszavont támadó, vagy középen a két támadó mögött. Nesze neked, nem is tudunk 3-4-3 gyári formációjával kiállni. Nem baj, erőltessük.

Viszont ha nyerjünk majd a meccseket és a rendszer működni fog, marhára mellékes lesz, hogy kirakózni kell a kezdő tizenegyeket. Gasperini jó eséllyel átmeneti ember nálunk, ott tudna nagyot húzni hogyha a fiatalok zömét betudná építeni vagy legalább is közelebb hozni a kezdőcsapathoz. Ugyanis vannak olyan ifijeink akik perpillanat csont nélkül beférnének, plusz olyanok akikre szükség lesz a közeljövőben, és nagyon bízunk benne, hogy embert csinál Ranocchiából. Előbbi Obi és Faraoni, utóbbi Poli, Alvarez, Castaignos és Coutinho, Juan Jesus. Valószínűleg a holland kis csávó szívja meg a leginkább, ugyanis neki esélye sem lesz a kezdőbe kerülni, vagy ha igen a előszezonból kiindulva olyan poszton ami egyáltalán nem sajátja. Minek hoztuk még el, de most tényleg? Továbbá ha Maicon visszatér (vagy Jonathan meglep minket és jó lesz) akkor a szélen hatalmasat nyerhetünk egy a támadásokat sokkal gyakrabban látogató Maiconnal, aki az idő múltával lehet, hogy hasznosabb elől mint hátul.

Gasperini másik fontos küldetése lenne az idei szezonra, hogy rendbe tegye a védekezést. Leonardo ezt pillanatokat alatt romba döntötte (még Benitez alatt is nagyjából rendben volt a védelem), igen komoly károkat okozva amik komoly munka árán tüntethetők csak el. Láttuk a Szuperkupa meccs második félidejét, ahol megint nevetségesen mutattunk. Ez mind a Várhidi frizurás brazil hagyatéka. Bár nem valószínű, hogy lesz kapcsolódási pont Gasp és az utódja között, ugyanis ezt a követő emberfogásos dolgot nem sok helyen látni. Mancini és Mourinho védekezése kéz a kézben járt, volt mit folytatni és tovább vinni. Leonál nem volt, Gasperini után megint lehet, hogy nem lesz mit.

Rátérve a meccsre. A Palermo háza táján kisebb káosz van, Pioli (aki a Chievoval tavaly a negyedik legkevesebb gólt a kapta a ligában) már repült is egy nyár alatt, helyette Devis Mangia a kinevezett edző, akiről töredelmesen bevallom nem sokat tudok. Ettől függetlenül lehet jó edző, de kb pár hete vette át a csapatot, lépéselőnyben vagyunk. A Barbera sosem könnyű pálya, de azért rendre győzni járunk oda, így kéne tenni most is. Chivu, Córdoba, Motta, Poli, Viviano, Maicon és Castellazzi biztos, hogy nem léphet pályára. Az ábra a gazzetta víziója, aminek részben örülünk. Örülünk, mert Zanetti kerül a három védő közé, ami teljesen logikus is. Ez a szégyen, hogy a Capitano ezerévesen nem középhátvédként jobb megoldás, mint az olasz válogatott alapembere, a nagy tehetség Ranocchia, és a sztárgázsival operáló Chivu bátyánk. Annak viszont nem örülünk Vincent, hogy az ügyefogyi Nagatomo kezd, aki tényleg nagyon gyorsan tud futni, és Ő a móka-miki az öltözőben, viszont fasorban sincs a harsány Obival. Itt reméljünk téved a gazzetta és persze az is meglepő, hogy Sneijder nemes egyszerűséggel nem kezd. Ez ha tényleg így lesz és nincs semmi sérülés vagy egyéb a háttérben, komoly probléma. Zaratét nagyítóval fogjuk követni és minden elönzőzött helyzet után, érzéstelenítő nélkül húznánk ki egy fogát legszívesebben, amíg pavlovi reflexként nem rögzül az agyában, hogy remegő tekintettel keresse a helyzetbe hozható társat. Győzni kéne, és jó lenne látni egy működő képes rendszer első, de annál határozottabb lépéseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik