A szomszédból igazolunk?

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.08.07. 18:08
Címkék
Régóta tartja magát a hír, hogy a Genoa fiatal középpályását, Juraj Kuckát szeretné leigazolni az Inter. A srácot több csapat is figyeli és...

Régóta tartja magát a hír, hogy a Genoa fiatal középpályását, Juraj Kuckát szeretné leigazolni az Inter. A srácot több csapat is figyeli és szeretné megszerezni, köztük a városi rivális Milan is. Kucka mindössze 17 alkalommal lépett pályára a Genoa színeiben, a tavalyi szezon második felében, de szinte fél Európa figyelmét magára irányította. Nem feltétlen középpályásra lenne szükségünk elsősorban, de bízunk Brancaékban. Túl vagyunk a Szuperkupán, úgy néz ki, kezd megindulni az ígért játékosmozgás.Régóta tartja magát a hír, hogy a Genoa fiatal középpályását, Juraj Kuckát szeretné leigazolni az Inter. A srácot több csapat is figyeli és szeretné megszerezni, köztük a városi rivális Milan is. Kucka mindössze 17 alkalommal lépett pályára a Genoa színeiben, a tavalyi szezon második felében, de szinte fél Európa figyelmét magára irányította. Nem feltétlen középpályásra lenne szükségünk elsősorban, de bízunk Brancaékban. Túl vagyunk a Szuperkupán, úgy néz ki, kezd megindulni az ígért játékosmozgás.

Kuckáról nem igazán tudni, hogy milyen típusú középpályás is valójában. Mi idén nyáron a szervezőbb, technikailag képzettebb középső középpályásokat kajtatjuk, ugyanis Gasperini taktikájába azok dukálnak. Jó eséllyel a srác is ebbe a vonulatba tartozik. Szó volt ugye, Banegáról, Guarinról, Casemiro ügye viszont elcsendesedett, pedig Branca állítólag a napokban volt Brazíliában miatta. Bár Sabatini ajánlata is megérkezett időközben, Vucinicért kapott pénzt egy az egyben utalná és most már a Real is képbe került, közben egész jól muzsikál kis csávó az U20-as VB-n. Úgyhogy a srác ára pedig csak szökik felfelé, mint a svájci frank alapú lakáshitel törlesztő részlete. Valószínűleg ezért is fordítottuk a fókuszt Kucka irányába.

Mivel a Genoa-val bizniszelünk, így ne számítson senki normális és átlátható transzferre. Jelenállásban úgy néz ki, hogy leigazoljuk, de csak jövő nyáron csatlakozna a kerethez. Vagyis a szlovák ifjú idei játékjoga bele van kalkulálva az árba. Magyarul: Az Inter megvenné X pénzért Kuckát, viszont még egy évet marad a Genoánál, ezáltal az ár csökken, vagy is Kucka mint kvázi Inter játékos marad Preziosi klubjában (istenkém). Lényegében közös tulajdonba kerülne a játékos, de ez a két csapat üzletelési szokásának tükrében, nem ilyen egyszerű. Közben a Genoa továbbra is szeretné Pandevet, viszont a macedón nem akar menni, viszont intő jel lehet, Gasperini inkább Castaignost dobta be helyette, lehetséges, hogy Pandevre ez a sors vár, ha nem akar belemenni valamelyik Genoaval kapcsolatos transzferbe. Bár nem kéne még egy sztárgázsis néző az Inter meccsekre, volt elég, és Pandev azért belefér bőven GG taktikájába is.

Továbbá Branca kijelentette, hogy 4 játékostól szeretnének megválni, köztük egy fiataltól, ami a szuperkupa keretén végig nézve igen csak baljós. Valószínűleg Rivas, Mariga, Muntariról van szó és sajnos lehetséges, hogy a Szuperkupán még a padon sem szereplő Santon lesz a negyedik. Érthetetlen, Santonnal megint mi a probléma, teljesen jó volt a felkészülési meccseken. Lehetséges, hogy állandó játéklehetőséget akarnak neki biztosítani - Jonathan, Nagatomo és úgy néz ki Gasperini szimpátiáját hamar elnyerő Faraoni mellett ezt nem tudnák neki garantálni. Abba bele sem merünk gondolni, hogy ha Santontól végképp megválna a vezetőség. Pedig pont, hogy egy remek fiatal gárda kezd kialakulni: Coutinho, Obi, Faraoni, Castaignos keresztmetszettel és érzésünk szerint Santon sem lóg egyáltalán.

Visszatérve, egyelőre konkrétumok nincsenek, Kucka egyre közelebb az Interhez, viszont az képlékeny, hogy mégis mikor csatlakozna materiálisan is és nem csak virtuálisan a klubhoz. Egyébként ennek a transzfernek ránk, magyarokra nézve, van egy maróan kellemetlen lélektani és szakmai gellerje, már most. Kucka a szlovák bajnokságból jutott el a Serie A-ig, ami mondjuk nem feltétlen nagy kunszt, mert a magyar bajnokságból is igazoltak az olasz csapatok, ugye Rudolf, Gosztonyi, Laczkó. Viszont Kucka nemhogy gyökeret tudott verni, ellenben a mieinkkel, hanem egyből a legnagyobb klubok érdeklődését keltette fel. Filkor már 5 éve Olaszországban van, kis túlzással azt sem tudjuk, mi van vele, Koman nem tudta stabilizálni a helyét a kizúgó Sampban, Rudolfot egymás között adták-vették a csapatok, Gosztonyi pedig pikk-pakk megbukott.

Innentől kezdve elfogytak a kifogásaink, amik mondjuk eddig is szánalmasak voltak. Kezdve a pénztől, azon a banalitáson keresztül, hogy eltűntek a grundok, nincsenek megfelelő körülmények, nincs elég merítési lehetőség, nem focizik ma elég gyerek Magyarországon, bablé, bablé, bablé. A szlovákok nemhogy kijutottak a VB-re, de még a csoportból is továbbjutottak, ahol a későbbi Vb-döntőssel egy parti meccsen maradtak alul. A közeljövőben pedig az egyik játékosuk szinte biztosra vehető, hogy alá fog írni valamelyik giga milánói klubhoz, és nem az ifi csapatba. Elnézést, itt a végén az off jellegű elkanyarodásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik