Újabb emberevő a láthatáron

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.07.15. 12:07
Címkék
A célszemély nem más, mint Carlos Henrique Casemiro. Az ügynöke Olaszországban van perpillanat, a vezetőséggel tárgyal a fiatal középpályás...

A célszemély nem más, mint Carlos Henrique Casemiro. Az ügynöke Olaszországban van perpillanat, a vezetőséggel tárgyal a fiatal középpályás esetleges átigazolásának részleteiről. Afelől nincs kétségünk, hogy tehetséges a srác és alapvetően jó húzás lehet a szerződtetése, de felmerül a kérdés, hogy feltétlenül egy ilyen típusú játékosra van-e most a legnagyobb szükségünk? Ugyanis a koma leginkább védekező középpályás, de elmuzsikál a védelem jobb oldalán is. Attól tartunk, dokkmunkásokból és árokásókból már megvagyunk, sőt.A célszemély nem más, mint Carlos Henrique Casemiro. Az ügynöke Olaszországban van perpillanat, a vezetőséggel tárgyal a fiatal középpályás esetleges átigazolásának részleteiről. Afelől nincs kétségünk, hogy tehetséges a srác és alapvetően jó húzás lehet a szerződtetése, de felmerül a kérdés, hogy feltétlenül egy ilyen típusú játékosra van-e most a legnagyobb szükségünk? Ugyanis a koma leginkább védekező középpályás, de elmuzsikál a védelem jobb oldalán is. Attól tartunk, dokkmunkásokból és árokásókból már megvagyunk, sőt.

Casemiro a tavalyi szezonban debütált, ez olyan jól sikerült neki, hogy meg is ragadt a Sao Paolo kezdőcsapatában, remek teljesítményt nyújtott, nem feltétlen támadó középpályás feladatok ellenére 4 gólt is szerzett. A bonyodalom azzal kezdődik, hogy az ifjonc új szerződést szeretne, természetesen a mocskos anyagiak játsszák szokás szerint az intrikus szerepét. 500 000 eurót keres a tag, de többet szeretne, viszont a klub vonakodik, ezért került szóba eladása. Amivel nincs is gond, ugyanis több európai klub is érdeklődik: az Inter mellett az a Valencia, akik lehetséges, hogy Banega helyére hoznák a srácot.

Banega viszont szintén erőteljesen az Inter felé tendál, lehetséges, hogy ezért is, de az elmúlt hetekben a Valencia érdeklődése alábbhagyott. Meglehet, Banega helyett őt néztük ki, ami fizu szempontjából jó ötlet, ugyanis az Inter, röhögve adja meg azt pénzt, amit a Sao Paolo nem és jó eséllyel még így sem közelítené meg Éver gázsiját. Viszont negatív szegmense is van a történetnek. Egyrészről 14 millió euróról csacsognak, ami elég erős, ugyanis a srác mögött egy szezon van, kettő Branca is tudja ezt, és az ő biznisz-vénájából kiindulva tuti nem fog a klub ennyit kifizetni, vagy nem egyben.

Másik aspektus, hogy tele vagyunk defenzív beállítottságú középpályásokkal, támadóink vagy attraktív felfogású emberek pedig szinte alig. Visszajött Muntari, ott van Mariga, akikkel még most sem tudjuk mi lesz, ők valószínűleg kevésszer fognak kezdőként pályára lépni, ha maradnak. Ott van Motta, Cambiasso, Sztankovics, Zanetti és Obi. Ez 7 játékos kb. 2 posztra, mert Gasp rendszereiben általában 2 középső középpályás szerepel. Nyilván nincs kizárva, hogy ha megszerzi a vezetőség kisgyereket, akkor gőzerővel Muntari vagy Mariga, vagy mindkettő értékesítésén lesz a stáb. Előbbinél a Galatasarayba való igazolást lehetett már szinte tényhírként olvasni nemrég, viszont az első edzéseken fülig érő szájjal szobabiciklizett, nem úgy tűnt, mint akinek meg lennének számolva a napjai. Utóbbit a Napolival olvastuk egyre gyakrabban, csak oda meg megérkezett Inler már időközben...

A keretre sokkal inkább egy kreatívabb, technikásabb ember férne rá, aki több poszton is bevethető, Alvarez-vonal. Fiatal, ígéretes, kreatív, több posztos. Ugyanis elől Sneijder, Pandev, Alvarez, Eto'o és Coutinho, aki több helyen bedobható, de hát ez elég kevés. Ugyanis Pandevtől és Alvareztől nem tudhatjuk mit várhatunk, Coutinho pedig még mindig fiatal és egyáltalán nem is biztos, hogy marad vagyis, hogy nem megy kölcsön valahova. Ajánlatos lenne inkább Fredy Guarín igazolását forszírozni, esetleg Van Der Vaart, bár ő nem illene a fiatalítási projektbe. Mindenesetre az előrejáték fejlődését, és erősödését elősegítő emberek igazolása lenne inkább javasolt jelen állásban érzésünk szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik