Franz Beckenbauer szerint jelenleg Németország Európa legjobbja

Vágólapra másolva!
2007.03.26. 12:09
Elismerően beszélt a német labdarúgó-válogatott teljesítményéről Franz Beckenbauer. Az egykori világklasszis labdarúgó a Bild című lapban úgy véli, hogy jelenleg Joachim Löw együttese Európa legjobbja.
A német labdarúgó-válogatott szombaton fontos ütközetet nyert Prágában, Kevin Kuranyi duplájának köszönhetően legyőzte a cseh nemzeti tizenegyet.

Elégedetten szól a Nationalelf teljesítményéről Franz Beckenbauer is. A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnoki címet nyerő sportvezető szerint az együttes most Európa legjobbja.

„Egyetlen válogatott tartotta csak meg a jó formáját a világbajnokság után, ez pedig a német volt. Az angol, a francia és az olasz válogatott ellenben csak keresi önmagát az utóbbi időben.” – írta a Császár a Bild című lapban megjelenő szokásos heti jegyzetében.

Beckenbauer szerint a Nationalelf nagyon egységes, oktatófilmekben lehetne mutogatni, ahogy játszottak, igazi gálameccs volt a csehek elleni összecsapás. Szerencsésnek tartja a kapitányválasztást, mivel Németországban már szinte tradíció, hogy a másodedző kerül a leköszönő szövetségi kapitány helyére. Joachim Löwről elismeréssel szól, már a Stuttgartnál és későbbi állomáshelyein is támadó felfogásban játszott csapata, és ez a válogatottra is igaz.

Michael Ballacknak is kijutott az elismerésből, a Császár szerint úgy játszott, ahogyan egy kapitányhoz illik. Kevin Kuranyit pedig két gólja mellett mezőnymunkája miatt is lehetett dicsérni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik