Paris SG: bemutatták Leonardót, a párizsiak új sportigazgatóját

Vágólapra másolva!
2011.07.13. 20:07
Szerda este hivatalosan is bemutatták Leonardót, a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Paris Saint-Germain új sportigazgatóját.

A brazil szakember három évre írt alá, feladatai valamelyest hasonlítanak majd az angol klubok menedzsereiére. Jelentős különbség azonban, hogy a párizsi vezetőedző, Antoine Kombouaré a helyén marad – azaz a szakmai döntéseket ketten alakítják ki, elsőként a keret összeállításával kell foglalkozniuk.

Robin Leproux, az eddigi elnök távozik a klubtól, amelynél a nemrégiben pozícióba kerülő új katari többségi tulajdonos határozott a szervezeti átalakításról.

A legutóbb az olasz Internazionale vezetőedzőjeként dolgozó Leonardo játékosként egy idényen át (1996–97) szolgálta már a párizsi klubot, mostani hivatalba lépése régóta nyílt titok. Leonardo elmondta: nem az első meccs feltétlen megnyerése a cél – hosszú távú projekt szakmai vezetőjének hívták.

A szerda esti sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a PSG nem költözik a Stade de France-ba, székhelye továbbra is a Parc des Princes lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik