Liga 2: dobogós helyre lépett előre az FK Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.02. 12:38
null
Dobogós helyre lépett előre az FK Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Csak a második félidőben őrölte fel a sereghajtó Metaloglobus ellenállását az FK Csíkszereda a román másodosztályban, ám a bukarestiek elleni hazai győzelemmel a harmadik helyre lépett előre a székelyföldi csapat.

Az első negyedórában teljesen beszorította a vendégeket az öt szögletet is kiharcoló FK, de fölényéből egyetlen lövésre futotta: Veres Szilárd lőtt 17 méterről fölé. Később már a bukarestiek is átmerészkedtek a csíki térfélre, ám távoli lövéseik elkerülték a hazai kaput. A félidő egyetlen igazi helyzetét a szeredai center, Suciu Tóni hagyta ki, akinek ötméteres lövését bravúrral védte George Gavrilas.

A második félidő újabb csíki szögletsorozattal indult, és ekkor már jött a gól is: Paul Pirvulescu balról beívelt labdáját az elöl maradt védő, Kelemen Dávid 8 méterről a bal sarokba fejelte. Négy perccel később Klemen Nemanic kapott tökéletes labdát a bukaresti kapu torkában, ám az a combjáról mellé pattant, majd Omar El-Sawy léc alá tartó lövését védte látványosan Gavrilas.

Az FK sikere a 71. percben vált biztossá, amikor Kovács Lóránt értékesítette a Petre Ivanovici lerántásáért kapott büntetőt. A Metaloglobus pedig ezután is csak távolról és veszélytelenül lövöldözött, az FK kapuját védő Gyenge Szilárdnak egyedül Alexandru Potecea középre tartó szabadrúgását kellett védenie.

Az immár hat mérkőzés óta veretlen Csíkszereda sokáig a második helyen érezhette magát, de az éllovas Otelul Galati hajrában kicsikart sikere miatt a harmadik, osztályozót érő pozíciót foglalja el.

LIGA 2, 8. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Metaloglobus Bucuresti 2–0
(Kelemen 51., Kovács L. 72. – 11-esből)

Az állás: 1. Otelul Galati 18 pont, 2. Poli Iasi 17, 3. Csíkszereda 16.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik