FIFA: letartóztatási hullám, megint elvittek több tisztviselőt

Vágólapra másolva!
2015.12.03. 07:34
Letartóztatások újabb sorozata kezdődött csütörtök hajnalban Zürichben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) érintő kiterjedt korrupciós botránnyal összefüggésben – írta internetes felületén csütörtökön a The New York Times című amerikai lap.

Az újság svájci illetékesekre hivatkozva azt közölte, hogy várhatóan egy tucatnál több ember ellen emelnek vádat, vagyis az érintettek számát illetően kétszeresére dagad a FIFA-t megrengető botrány.

A The New York Times értesülései szerint néhány embert már le is tartóztattak ugyanabban a zürichi luxusszállodában, ahol májusban több FIFA-illetékest vettek őrizetbe. A rendőrök reggel hat órakor érkeztek a Baur au Lac hotelbe mellékbejáraton át.

A szálloda egyik vezetője felszólította az előtérben tartózkodókat, hogy a „rendkívüli helyzetre" való tekintettel hagyják el az épületet. A FIFA végrehajtó bizottsága éppen Zürichben ülésezik.

A New York Times úgy értesült, hogy elsősorban dél- és közép-amerikai sportvezetők az érintettek. A lap szerint a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) paraguayi első embere, Juan Ángel Napout, illetve az Észak- és Közép-Amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja (CONCACAF) hondurasi elnöke, Alfredo Hawit is az őrizetbe vettek között van. Napout és Hawit egyaránt tagja a FIFA végrehajtó bizottságának, mindketten a szervezet alelnökei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik