FFT: Davide Lanzafame bundaügye

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.11.25. 19:55
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda most felidézi, hogy miközben hazájában vallomást tett, nálunk hogyan hazudott a Honvéd olasz csatára.

Általános megdöbbenést keltett 2013 januárjában, hogy a Budapest Honvédba szerződött kölcsönbe csaknem száz Serie A-mérkőzéssel a háta mögött a 26 éves, neves olasz csatár, Davide Lanzafame, aki akkor a Cataniából érkezett, de a Juventusban kezdte a pályafutását, és játszott a Parmában, illetve a Palermóban is. Aztán néhány nappal később kiderült, honnan fúj a szél. Az olasz médiában január 9-én jelent meg a hír, amely szerint a bari ügyészség lezárta a fogadási csalásokkal kapcsolatos, több szálon futó nyomozását, és 32 személyt, benne 27 akkori vagy korábbi bari labdarúgót – köztük Lanzafamét is – gyanúsít azzal, hogy részt vett két bundamérkőzésen, a 2008. május 10-én lejátszott Bari–Treviso (0–1), valamint a 2009. május 10-én megrendezett Salernitana–Bari (3–2) Serie B-s találkozón. A vizsgálati anyagot a bari ügyészség továbbította is Stefano Palazzi szövetségi ügyésznek.

Két nappal később, január 11-én a Gazzetta dello Sport közölte Lanzafame tanúvallomását, amelyet még 2012. augusztus 4-én tett a római ügyészségen, háromórás meghallgatása során. A magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, az akkor a Honvéd vezetőedzőjeként dolgozó Marco Rossi honfitársa tanúvallomása láttán a Nemzeti Sportnak annyit mondott: „Mindenki vonja le a következtetést”. Lanzafame ennek ellenére végig a pályán lehetett a tavaszi szezonban, ez pedig érdekes jogértelmezési vitákhoz vezetett...

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik