A döntés előzményeként a Pro League a koronavírus-járvány miatt március 29-én félbeszakította az első osztályú bajnokságot, bajnoknak az FC Bruges csapatát hirdette ki, a kieső pedig a Waasland-Beveren lett. Utóbbi klub fellebbezett az eljárással szemben a dendermondei bíróságon, amely csütörtökön igazat adott neki.

A bírósági határozat veszélyeztette a 2020–2021-es szezon jövő szombatra tervezett kezdését, így a liga a fellebbezés és a büntetés helyett – fordulónként 2.5 millió eurós (862 millió forintos) bírságot kellett volna fizetnie a Waasland-Beverennek az elmaradt meccsei után – annak ellenére a bővítés mellett döntött, hogy már elkészült a 16 csapatra tervezett menetrend.

A másodosztály feljutó helyéért a Leuven és a Beerschot küzd egymással, párharcuk visszavágóját vasárnap rendezik. Mivel azonban 17 csapatra nehéz menetrendet tervezni, a liga úgy döntött, hogy mindkét együttes az élvonalban játszhat a következő idényben, ütközetük így csupán a második vonal bajnoki címéről hivatott dönteni.