Makélélé három meccs után távozik Ádám Martinéktól – sajtóhír

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.07. 16:17
Paris Saint-Germain v AC Milan: Group F - UEFA Champions League 2023/24
Claude Makélélé három hét után távozhat Görögországból (Fotó: Getty Images)
Több francia és görög médium is arról számolt be, hogy a kevesebb mint egy hónappal ezelőtt az élvonalbeli Aszterasz Tripolisz vezetőedzőjének érkező 51 éves Claude Makélélé távozik a labdarúgóklubtól.

Mások mellett a Foot Mercato is tényként közli, hogy a játékosként Bajnokok Ligája-győztes, világbajnoki ezüstérmes Claude Makélélé három hét után annak ellenére távozik a görög klubtól, hogy az első három bajnoki mérkőzéséből egyet sem veszített el, két döntetlen és egy győzelem a mérlege. A hírek szerint a döntés hátterében az áll, hogy a vezetőség egy-egy játékos esetében meg akarta neki szabni, mennyit és milyen poszton szerepeljen, ráadásul a játékrendszerre is ráhatással szerettek volna lenni.

Makélélé úgy ítélte meg, mindez ellehetetleníti attól, hogy szakszerűen végezze hivatását, ezért felbontja az amúgy idény végéig szóló szerződését, és napokon belül visszatér Franciaországba. Ha a hír igaz, akkor a 27-szeres válogatott Ádám Martint is foglalkoztató Aszterasz Tripolisznak új vezetőedző után kell néznie. Egyes híroldalak szerint már ez is megtörtént, és a Levadiakosztól távozó Nikosz Papadopulosz veszi át a helyét. 

A klub mindebből egyelőre semmit sem kommunikált.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik