Erwin Koeman: Juhász még a Liverpoolban is megállná a helyét

Vágólapra másolva!
2009.02.18. 12:24
Élete talán legjobb formájában van Juhász Roland, aki az Anderlecht színeiben zsinórban a harmadik meccsén lőtt gólt, igazi vezére lett az évek alatt a belga csapatnak, melyből Erwin Koeman szerint már nyugodtan eligazolhatna egy erősebb bajnokságba, még a Premier League-be is. A 25 éves, csatárból védővé lett labdarúgó példaképeiről, születendő gyermekéről és különböző babonáiról beszélt.
A mozdulat, amitől mostanában az ellenfél kapusai rettegnek
Fotó: Imago (archív)
A mozdulat, amitől mostanában az ellenfél kapusai rettegnek
A mozdulat, amitől mostanában az ellenfél kapusai rettegnek
Fotó: Imago (archív)
A mozdulat, amitől mostanában az ellenfél kapusai rettegnek

Felkapott lett az utóbbi hetekben Juhász Roland, aki a legutóbbi három fordulóban rendre gólt szerzett a belga bajnokságban, ráadásul kettő ezek közül győzelmet ért az Anderlechtnek. Az egyik belga internetes portál nem felejtette el megjegyezni azt sem, hogy a lila-fehér csapat mindkét bajnokiját elvesztette a szezonban, amelyen nem lépett pályára a magyar védő.

2005-ben az új Hannu Tihinenként mutatták őt be az Anderlechtnél, és az azóta eltelt évek alatt rá is szolgált arra, hogy a rendkívül kemény finn védőhöz hasonlítsák.

„Magyarországon legtöbbször ötszáz, ezer néző előtt játszottam, itt viszont rendre húszezren vannak a lelátókon. Mentálisan sokkal erősebbé, határozottabbá váltam – mondta Juhász, aki társai szerint ma már a csapat vezérének számít. – Az öltözőben azért továbbra sem beszélek túl sokat, ez nem az én stílusom.”

„Védőként Carles Puyol és Nemanja Vidics a példaképem. Még távol vagyok az ő szintjüktől, de minden nap azért edzek, hogy olyan jó legyek, mint ők” – folytatta a volt MTK-játékos, aki Erwin Koeman szerint már most is megállná a helyét egy erősebb bajnokságban.

„Magas és gyors védő, ráadásul támadásban is veszélyes: a Premier League tökéletesen illik a játékstílusához. 25 éves, és ha ajánlatot kap Angliából, el kell mennie. Egy erős középmezőnybeli csapat tökéletes lenne a fejlődése szempontjából, és úgy érzem, innen idővel még előrébb tudna lépni. Még a Liverpoolban is megállná a helyét” – nyilatkozta a magyar kapitány a Het Laatste Nieuwsnak.

Juhász a közelmúltban veszítette el az édesapját, ami bevallása szerint nagyon megviselte – góljainál még ma is rá gondol elsőként –, ám hamarosan örömteli családi esemény következik be az életében, párja ugyanis a tavasszal ad életet első gyermeküknek.

„Zsófia megígérte, hogy nem meccsnapon hozza világra a kicsit, és nem is délután öt óra után, mivel akkor már nincs járat Budapestre – viccelődött a gólerős védő. – Frusztráló lesz addig itt lennem azzal a tudattal, hogy bármikor apa lehetek.”

A HAJ NEM SZÁMÍT, A SÍPCSONTVÉDŐ VISZONT NAGYON IS

Juhász Roland nem tartott tőle, hogy úgy jár, mint Sámson (akinek a hajában volt az ereje), és nemrég megvált göndör hajfürtjeitől. Azt azonban nem lehet mondani, hogy ne lennének babonái:
„Mindig bal lábbal lépek a pályára, és tíz éve ugyanazt a sípcsontvédőt használom. A válogatottnál egyszer elveszett a csomagom. Mondtam, bármilyen felszerelésben tudok játszani, de a jól megszokott sípcsontvédőmre szükségem van. Szerencsére meglett a sporttáska…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik