A Dinamo Kijev hivatalosan is bejelentkezett Juhász Rolandért

Vágólapra másolva!
2009.07.27. 09:31
A Dinamo Kijev hivatalos ajánlatot tett az Anderlechtnek a belga csapattal 2011 nyaráig szerződésben álló Juhász Rolandért, ám a brüsszeli klub nem fogadta el, így a magyar hátvéd továbbra is a kedden Bajnokok Ligája-selejtezőt játszó lilákat erősíti. Válogatott futballistánk ugyanakkor bízik benne, hogy az előttünk álló egy hónap tartogat még számára meglepetést.
Juhászt nem adják el négymillió euróért
Fotó: Imago
Juhászt nem adják el négymillió euróért
Juhászt nem adják el négymillió euróért
Fotó: Imago
Juhászt nem adják el négymillió euróért

Juhász Roland esetleges klubváltása kapcsán az utóbbi hónapokban elhangzott többek között az angol Aston Villa, az olasz Fiorentina, a holland PSV és a német Schalke neve is, ám hivatalosan egyik sem jelentkezett be az Anderlechtnél.

A helyzet annyiban változott, hogy ha nem is nyugatról, de végre érkezett hivatalos ajánlat – az ukrán bajnok Dinamo Kijev ugyanis négymillió euróért megvette volna a magyar válogatott kulcsemberét –, más kérdés, hogy a brüsszeli vezérkar visszautasította.

„Csapattársaimtól értesültem a hírről, illetve arról, hogy az Anderlecht nemet mondott az ajánlatra – mondta a megkeresésről Juhász a Nemzeti Sportnak. – Minden ajánlatot szívesen meghallgatok, mert továbbra is úgy gondolom, az előrelépésemhez klubváltásra van szükség, ugyanakkor azt sem tagadom, hogy ennek érdekében nem keletre, hanem nyugatra, leginkább Angliába vagy Németországba igazolnék.”

Jelenleg tehát az a helyzet, hogy a kedden a török Sivassporral Bajnokok Ligája-selejtezőt vívó Anderlecht 26 esztendős középhátvédje szíve szerint menne, de mivel nincs előrelépés az ügyében, profi módjára ott kell a lehető legjobban teljesítenie, ahová szerződés köti.

„Kicsit furcsa a szituáció, bár így sincs okom panaszkodni, mert jó csapatnál vagyok, ahol elismernek és kedvelnek. Az átigazolási időszak mindenesetre még egy hónapig tart, s tapasztalatból mondom, hogy ilyenkor sohasem lehet tudni, mit hoz a holnap. Szerintem nem célszerű kijelenteni, hogy a következő idényben is az Anderlecht játékosa leszek, jóllehet akkor sem esem kétségbe, ha mégis ez lesz a sorsom. Akkor még keményebben dolgozom azért, hogy rövid időn belül erősebb klubcsapathoz kerülhessek” – mondta lapunknak Juhász Roland.

Az Anderlechtet immár négy éve szolgáló magyar hátvédet 2011. június 30-ig köti szerződés a brüsszeli együtteshez, amely ennélfogva még jövő nyáron is jelentős összegre tehet szert az eladásából.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik