Franz Beckenbauer szerint már biztosra vehető a 24 csapatos Eb

Vágólapra másolva!
2008.09.25. 21:06
A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot az eddigi 16 helyett 24 válogatott részvételével rendezhetik meg, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fejlesztési bizottságának csütörtöki határozata alapján. A végső döntést pénteken a végrehajtó bizottság hozhatja meg.
Beckenbauer szerint (jobbra) a pénteki szvazás már csak formalitás
Fotó: Reuters/ Regis Davignau
Beckenbauer szerint (jobbra) a pénteki szvazás már csak formalitás
Beckenbauer szerint (jobbra) a pénteki szvazás már csak formalitás
Fotó: Reuters/ Regis Davignau
Beckenbauer szerint (jobbra) a pénteki szvazás már csak formalitás

Szavazás

Mi a véleménye arról, hogy 2016-tól 24 csapatosra emelkedik a labdarúgó Eb-n induló csapatok száma?

Szavazatok száma: 3113

Nagyon örülök, mert így végre Magyarországnak is esélye lesz kijutni a kontinenstornára.
59 % (1836)
Nem örülök neki, ettől a döntéstől még sehol nem lesz jobb a foci, csak az Eb lesz rosszabb, gyengébb színvonalú.
41 % (1277)
Az UEFA fejlesztési bizottsága csütörtökön egyhangúan amellett foglalt állást, hogy 2016-tól az eddigi 16 csapat helyett 24 válogatottal rendezzék meg a labdarúgó Európa-bajnokságot.

Franz Beckenbauer, a fejlesztési bizottság tagja a csütörtöki ülés után elmondta, a végső döntés a végrehajtó bizottság ülésén születhet meg, de az ezzel kapcsolatos pénteki szavazás már csak formalitásnak tekinthető azt követően, hogy a fejlesztési bizottság egyhangúan foglalt állást a 24 csapatos Eb mellett.

A pénteki tanácskozáson egyébként a 2012-es lengyel, ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságról is szó lesz.

Az előkészületekkel kapcsolatban ugyanis rengeteg a probléma, a pályázati anyagban vállalt határidőket eddig nem sikerült betartaniuk a rendezőknek, a legtöbb helyszínen nem kezdődött el az elengedhetetlenül szükséges autópályák, nemzetközi repülőterek és szállodák építése, de komoly lemaradások vannak a stadionok terén is.

Ezért akár szélsőséges esetben az is elképzelhető, hogy elveszik a két országtól az Eb-t, igaz, a Reuters hírügynökségnek kedden név nélkül nyilatkozó vb-tag szerint ezt egyelőre semmi sem indokolja.

Szintén pénteken születik döntés az UEFA Kupa átnevezéséről és a lebonyolítás megváltoztatásáról. A második számú európai kupasorozat neve várhatóan UEFA Európa Liga lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik