Vadócz Krisztián már a holland NEC Nijmegen csapatát erősíti

Vágólapra másolva!
2007.08.31. 19:15
Az átigazolási időszak utolsó napján az FC Auxerre és a NEC Nijmegen a Careers Management Group közreműködésével megegyezett arról, hogy Vadócz Krisztián a jövőben a holland első osztályú klubban folytatja pályafutását. A játékos az előző szezonban fél évig a skót Motherwell csapatában szerepelt kölcsönjátékosként.
Vadócz Krisztián elhagyja a francia bajnokságot
Meggyesi Bálint - archív
Vadócz Krisztián elhagyja a francia bajnokságot
Vadócz Krisztián elhagyja a francia bajnokságot
Meggyesi Bálint - archív
Vadócz Krisztián elhagyja a francia bajnokságot

„Pályafutásom új állomásához érkeztem, és azt gondolom a holland bajnokság megfelelő lehetőség lesz számomra ahhoz, hogy állandó játéklehetőséghez jussak, ami a válogatottbeli szerepléshez elengedhetetlen - nyilatkozta a játékos. - Nagyon jól éreztem magam az Auxerre-nél, ahol rengeteget tanultam, és fejlődtem, de az állandó játéklehetőség hiánya miatt úgy éreztem itt az ideje a váltásnak.”

A válogatott középpályást többek közt az a skót Motherwell is hívta, amely klubnál legutóbb fél évig kölcsönjátékosként szerepelt, de végül a Hrepka Ádámot a közelmúltban leigazoló holland klub lett a befutó.

„Tavasszal a skót bajnokságban rendszeresen játszottam, és megismertem egy más futballkultúrát, és bár a skót klub vezetői marasztaltak, úgy éreztem közelebb áll a stílusomhoz, ha egy európaibb, játékosabb bajnokságban folytatom. Sokáig, szinte az utolsó pillanatig bizonytalan volt számomra a jövő, éppen ezért nagyon örülök, hogy végül az ügyeimet intéző CMG jóvoltából Hollandiában folytathatom.”

Vadócz Krisztián 1+2 éves szerződést kötött a nijmegeni klubbal, melynek keretében Babos Gábor és Hrepka Ádám után ő lesz a harmadik magyar játékos.

„Örülök, hogy lesznek magyar társaim is, és már alig várom, hogy túl legyek az orvosi vizsgálatokon, és bekapcsolódhassak az edzésekbe. Remélem mielőbb pályára léphetek a NEC-ben, és azt követően a korábbi hónapoknak megfelelően ismét lehetőségem lesz válogatott színekben is megmutatni, hogy mire vagyok képes” – mondta végül a focista.

„Örülünk, hogy az átigazolási időszak utolsó napján sikerült véglegesíteni, ezt a régóta esedékes megállapodást, mely megítélésünk szerint hasznára válik Krisztiánnak - kezdte Kövesdy Viktor, a Careers Management Group egyik tulajdonosa. - A NEC Nijmegen jó tapasztalatokat szerzett a magyar játékosokat illetően, és Vadócz Krisztián eddigi pályafutása, a különböző válogatottakban nyújtott korábbi játéka, illetve a skóciai sikeres kitérő mind hozzájárultak ahhoz, hogy több holland, belga és görög klub érdeklődését is felkeltette.”

„Természetesen a skót lehetőségeket sem hagytuk figyelmen kívül, de a játékos a brit futball helyett inkább Hollandiában szeretett volna játszani, így erre a piacra koncentráltunk. Az elmúlt napokban, mind az FC Auxerre vezetése, és a klub elnöke, mind pedig a NEC Nijmegen vezetői rendkívül sokat tettek azért, hogy minden zökkenőmentes legyen, és az átigazolási időszak lejárta előtt néhány órával létrejöhessen a megállapodás. Vadócz Krisztián szombaton már Nijmegenbe utazik, és rövidesen átesik az orvosi vizsgálaton, aminek sikere esetén már csak a játékengedélyére lesz ahhoz szükség, hogy pályára léphessen a NEC Nijmegen színeiben.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik