Hollandia: kiderült, mi okozta Bas Dost majdnem végzetes rosszullétét

Vágólapra másolva!
2023.11.02. 17:42
null
Bas Dost egy októberi bajnoki mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Bas Dost (NEC Nijmegen) kis híján végzetes rosszullétét szívizomgyulladás okozta, ám további vizsgálatok következnek, és a futballista egyelőre csak a pihenésre, a mielőbbi gyógyulásra összpontosít – ez derül ki abból a nyílt levélből, amelyben a holland labdarúgó a klubja honlapján összegzi az eddig tudhatókat.

 

Mint beszámoltunk róla, Bas Dost vasárnap az AZ–NEC holland bajnoki mérkőzés hajrájában lett rosszul, újra kellett éleszteni, ám szerencsére még aznap este képes volt mosolygós fotóval bejelentkezni a kórházból.

„Sok vizsgálatot végeztek rajtam az elmúlt napokban, és az derült ki, hogy szívizomgyulladásom van – írta Bas Dost a klubnak, a csapattársainak, a szurkolóknak címzett levelében. – Több oka lehet az ilyen betegségnek, a következmények nagyon súlyosak lehetnek, nekem óriási szerencsém volt, hogy sikerült újraéleszteniük a pályán. Nem lehetek eléggé hálás az NEC és az AZ orvosának a szakszerű ellátásért.”

A 34 éves támadó időközben már beszélt a csapattársakkal, az edzőkkel, és megnyugtatta őket, hogy biztos a teljes felépülésben, s mindent megtesz azért, hogy újra pályára léphessen – amíg ez megtörténik, marad a televízió, és ha eljön az ideje, a lelátói szurkolás.

„Egy időre most kiszállok a futballból, csak a családommal akarok lenni. De amikor túl leszek ezen, és tudunk mindent, ami tudható, részletesen elmesélem majd, mi történt velem, mert szeretném, ha minden sportoló tanulna az esetemből” – folytatta Dost, aki annyit máris fontosnak tartott leszögezni: a betegségének semmi köze a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében kapott oltáshoz.

A félbeszakadt mérkőzést december 6-án játsszák le.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik