Négy televiziós társaság is közvetíti a "nagy visszavágót"

Vágólapra másolva!
2007.06.16. 23:57
Címkék
Rengetegen kíváncsiak az 1982-es Magyarorszag-Salvador meccs visszavágójára, négy tévétársaság és rengeteg újság is képviselteti magát az eseményen. A két csapat tagjai sajtótájékoztatón és televiziós riportokon is kepviseltették magukat, majd edzettek is az Estadio Cuscatlanban, a mérkőzés helyszínén.
Martos Győző és Pelé Zapata 25 év után újra megmérkőznek egymással
Martos Győző és Pelé Zapata 25 év után újra megmérkőznek egymással
Martos Győző és Pelé Zapata 25 év után újra megmérkőznek egymással
Martos Győző és Pelé Zapata 25 év után újra megmérkőznek egymással

Semmi oka nem lehet a panaszra az El Salvadorba érkező magyar küldöttségnek, ugyanis a szervezők szó szerint a tenyerükön hordozzak őket. Mint korabbi cikkünkben utaltunk rá, a 25 évvel ezelőtti salvadori csapat tagjait ma is nagy becsben tartják a közép-amerikai országban, valóságos nemzeti hősöknek szamitanak.
A sajto és a média nagy terjedelemben foglalkozik a meccsel, jellemző, hogy a Salvador-Magyarorszag meccs beharangozója körülbelül háromszor akkora terjedelemben szerepel több újságban, mint az Arany-kupáról hazatérő válogatottal foglalkozó cikkek.

Az újságírók elsősorban a mérkőzésen szereplő három magyar játékosra, Szentes Lázárra, Martos Győzőre és Törőcsik Andrásra kíváncsiak leginkább. A mérkőzést megelőző sajtótájekoztatónak is ők voltak a főszereplői, a salvadoriakat a tíz gólt kapó kapus, Ricardo Guevara Mora, a szépitő golt szerző Luis Ramirez Zapata és az ország futballtörténelmenek legnagyobb játékosa, Jorge "Magico" Gonzalez kepviselte.

Magico (aki Szendrei Józseffel együtt játszott Cadizban) egyébként hosszú idő után állt újra a nyilvánosság elé. Mint megtudtuk, nemcsak játéktudásban hasonlítottak Maradonához, de életvitelük is - sajnos - rendkivül hasonló.

A salvadori együttes jóval bővebb kerettel készülhet a meccsre, hiszen a sajtótájékoztatót követő edzésen ők 14 emberrel képviseltették magukat, a mieink pedig mindössze hettel. A mérkőzésen 5+1 fős csapatok kepviseltetik magukat, de a mieinknel a sérult Törőcsik András már kevesebbet vállalhat.
A mérkőzésnek az impozáns Estadio Cuscatlan stadion ad otthont.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik