Arany-kupa: vereséget szenvedett Salvador és Costa Rica is

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.27. 08:44
null
Panama legyőzte Costa Ricát az Arany-kupán (Fotó: Getty Images)
Martinique Salvadort, míg Panama Costa Ricát győzte le 2–1-re az Egyesült Államokban zajló Arany-kupa C-csoportjának első fordulójában.

Kezdetét vette az Arany-kupa, amely az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség (CONCACAF-zóna) országainak legfontosabb tornája. Az esemény házigazdája – ahogy minden alkalommal – idén is az Egyesült Államok. A négy négyes csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

SALVADOR–MARTINIQUE

Az ötödik Arany-kupáján szereplő Martinique rögtön győzelemmel kezdett, ugyanis bő negyedóra játék után már két góllal is vezetett az ellen a Salvador ellen, amely történelme legnagyobb vereségét Magyarország ellen szenvedte el 1982-ben (10–1). A második félidőben Salvador még tizenegyest is elhibázott, így hiába próbálkozott 14 kapura lövéssel, csak a hosszabbításban tudott szépíteni a mérkőzést emberhátrányban befejező szigetország ellen.

COSTA RICA–PANAMA

A kétszeres Arany-kupa ezüst-, illetve kétszeres bronzérmes Panama is megnyerte az első mérkőzését. A háromszoros győztes Costa Rica az ezt megelőző hét, Panama elleni találkozójából csak egyet tudott megnyerni, és ezen a mérlegen most sem sikerült javítani. José Fajardo szerzett vezetést, majd Yoel Barcénas duplázta meg az előnyt a második félidő közepén. Costa Rica ugyan a hosszabbításban Aarón Suárez révén szépített, összességében elmondható, hogy megérdemelt győzelmet aratott Panama.

ARANY-KUPA
1. FORDULÓ

C-CSOPORT
Salvador–Martinique 1–2
(Tamacas 90+5., ill. Burner 11., Fortune 16.)
Kiállítva: Rivierez (87. – Martinique)
Costa Rica–Panama 1–2 (Aarón Suárez 90+1., ill. Fajardo 23., Barcénas 68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik