Huntelaar a Milané

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2009.08.06. 23:33
Címkék

Amint várható volt, távozott a spanyol fővárosból a támadó szellemű futballistákkal feltöltött Real Madridnál létszámfelettivé váló, 26. születésnapját szerdán ünneplő Klaas-Jan Huntelaar, s abban sincs semmi meglepő, hogy a Milannál folytatja ígéretes karrierjét. A napok óta tartó pusmogásból csütörtök délután lett tény, amikor mindkét együttes hivatalosan is bejelentette a közelmúltban a VfB Stuttgart ajánlatára nemet mondó csatár klubcseréjét; ha a pénteken esedékes orvosi vizsgálaton megfelel, a Vadász becenévre hallgató hollanddal négyéves szerződést kötnek az „utaztatásért” 15 millió eurót fizető piros-feketék.

S új munkahelyén vélhetően lesz alkalma bebizonyítani, hogy nem csupán hazájában megy neki a góllövés zsigerből. Madridi kalandja ugyanis csak fél évig tartott, mindössze 13 mérkőzésen kapott lehetőséget – igaz, így is nyolcszor volt eredményes –, ami a hozzá fogható gólérzékeny csatárok eseté-ben vajmi kevés. S amíg Hun-telaar időt veszített az elmúlt fél évben, előző kenyéradója némi pénzt: a Real januárban 20 millió euróért szerződtette a gólgyárost az Ajaxtól, most pedig csak 15-öt kapott érte.

Huntelaar a Milan történetének 11. holland játékosa, az elsőre, Marco van Bastenre még 1987-ben csapott le a lombard klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik