Sokat segített a múlt

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2009.07.18. 01:29
Címkék

A Birmingham City 1.2 millió font ellenében szerződtette a Rangers volt csapatkapitányát, a 31 éves Barry Fergusont.

A skót főváros protestáns felében ikonnak számító középpályás 13 szezont húzott le a Rangersnél, s ez idő alatt ötször lett bajnok, valamint Skót Kupaés Ligakupa-győztes. Két szezon erejéig megjárta már az angol Premier League-et, bár a blackburni esztendőkhöz közel sem fűződnek olyan szép emlékei, mint a glasgow-iakhoz. Sokat bajlódott sérüléssel akkoriban, s akkor sem volt egészséges, amikor 2005-ben volt klubja visszaigazolta.

Abban, hogy 2005-ben Ferguson visszatérhetett gyermekkora imádott klubjához, döntő érdemei voltak a Rangers akkori menedzserének, Alex McLeishnek. Az Aberdeennel játékosként KEK-diadalt is arató egykori kiváló védő ebben a pillanatban a Birmingham Citynél tölti be ugyanezt a funkciót. „Barry az elmúlt években magas szinten teljesített a Rangersben. Tudom, hogy a skót Premier League nem olyan jó, mint az angol, de a Skóciában mutatott játékával Barry a Birmingham City vezéralakjává válhat” – érvelt a játékos mellett McLeish.

S hogy miért lett nemkívánatos személy Barry Ferguson Glasgow-ban? Mert áprilisban vb-selejtezőn a hollandoktól elszenvedett 3–0-s vereséget követően klubtársával, a kapus Allan McGregorral együtt berúgott, amiért Izland ellen nem léphetett pályára – nemtetszését a meccs alatti mutogatással fejezte ki. Ez nem illik olyanhoz, aki a Brit Birodalom Tagja (MBE).

Márpedig Ferguson esetében ez a helyzet. Nem játszhat többé hazája válogatottjában sem, és a Rangersnél is kitelt az ideje. Még jó, hogy McLeish töretlenül bízik benne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik