EZ TÖRTÉNT MÉG

K. J., K. ZS.K. J., K. ZS.
Vágólapra másolva!
2009.02.27. 02:01
Címkék

Búcsúzott Babos klubjaBúcsúzott Babos klubja

Babos Gábor csapata másodszor is kikapott a Hamburgtól, így nem folytathatja a szereplést. A magyar kapus egyedül Ivica Olic elegáns, alsó sarkos lövésével szemben bizonyult tehetetlennek, egyéb teendőit (nem volt túl sok) magabiztosan látta el. A holland csapat közel állt ahhoz, hogy egyenlítsen: csatára, Moestafa El Kabir kétszer is eltalálta a kapufát.

Drámai Galata-finis

Egygólos hátrányból fordított, majd kétgólos előnyét alig több mint egy perc alatt leadta a Galatasaray, végül mégis megőrizte a reményt, hogy lesz török csapat a májusi isztambuli fináléban. A Bordeaux elleni csata utolsó percében Sabri Sarioglu lőtte tovább a 2000-es kiírás győztesét.

Klinsmann nyomában

A Premier League-szereplésére összpontosító, ezért kulcsjátékosai nélkül felálló Aston Villa nem tudta kiejteni a CSZKA Moszkvát, amely az idegenbeli 1–1 után az orosz télben 2–0-ra győzött. A már a Bayern München kívánságlistáján is előkelő helyen szereplő Jurij Zsirkov remek szabadrúgás-kombinációból szerzett vezetést, a végén pedig a Birminghamben is betaláló Vágner Love megszerezte idénybeli 10. gólját a sorozatban. Ha a kék hajú brazil csatár szerez még hatot, megdönti Jürgen Klinsmann UEFA-kupa-rekordját.

Acélos Metaliszt

Bejutott a legjobb 16 közé az európai porondon eddig szinte láthatatlan Metaliszt Harkiv is, miután a Genovában aratott 1–0-s sikerét Szerhij Valjajev, valamint a szabadrúgásból betaláló brazil Jajá révén megfejelte egy hazai 2–0-val a Samp­doria ellen. Az ukrán együttes ezzel 15 mérkőzésesre nyújtotta veretlenségi sorozatát (benne 13 győzelemmel), és immár 577 perce nem kap gólt! Konkrétan 2008. november 21. óta.

Kiesett a Milan!

Bár a Milan az első félidő derekán már két góllal vezetett, végül nagy meglepetésre csak döntetlenre végzett a Werder Bremennel, ami a továbbjutásába került. Claudio Pizarro két fejes góllal juttatta tovább a német csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik