Edin Terzic: A döntőt nem lejátszod, hanem megnyered, és nekünk ez a célunk

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.05.31. 21:03
Terzic szerint bátornak kell lenniük, és akkor bármi megtörténhet (Fotó: UEFA)
A Real Madrid után a Borussia Dortmund is megtartotta a szombati Bajnokok Ligája-döntő előtti sajtótájékoztatóját, ahol a németek vezetőedzője, Edin Terzic magabiztosan állt hozzá a találkozóhoz.

 

„A döntőt nem lejátszod, hanem megnyered, és nekünk egyértelműen ez a célunk – fogalmazott magabiztosan a sajtótájékoztató elején a dortmundiak vezetőedzője, Edin Terzic. – Persze örülünk, hogy ideáig eljutottunk, de muszáj nyernünk a Wembley-ben a Real Madrid ellen. A kezünkben akarjuk tartani a trófeát.”

A folytatásban a tréner az ellenfél Real Madridról is ejtett pár szót.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ők a legsikeresebben ebben a sorozatban, de pontosan tudjuk, hogy a legmagasabb szinten is meg tudjuk őket szorongatni. Ha egy meccsről van szó, akármi megtörténhet. Ők a favoritok, de az Atlético és a PSG ellen sem minket tartottak esélyesebbnek, szóval ha bátrak vagyunk, és nem csak azért érkezünk, hogy végignézzük a Madridot még egy kupát nyerni, akkor igenis van esélyünk.”

Terzic a rivális edzőjéről, Carlo Ancelottiról magasztosan beszélt a sajtónak.

„Nagyon tisztelem Ancelottit. Több csapattal és több válogatottal is felért már a csúcsra, és több mint két évtizede van az élvonalban. Számomra példakép.”

A sajtótájékoztató során nem meglepő módon felvetődött Jude Bellingham neve is, akivel kapcsolatban a volt csapattársa, Julian Brandt nem osztott meg túl sok információt.

„Elég kevés játékos van kapcsolatban Jude-dal. Mindannyian magunkra és a feladatunkra koncentrálunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Június 1., szombat
21.00: Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol), London (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik